torstai 2. kesäkuuta 2011

Mekko-ongelma

Lauantaina on ystävän hääjuhla, johon en ole ehtinyt laihtua. Alkuvuonna hankin aivan ihanan kesäisen kukkamekon häitä varten. Tadaa, vaateongelma ratkaistu helposti.

Paitsi, että se mekko on nyt kateissa. Aioin tänä iltana sovittaa mekkoa varmuuden vuoksi, mutta en löydä sitä mistään. Olemme mieheni kanssa yhdessä ja erikseen etsineet koko asunnon läpi eikä mekko ole missään. Miten voi vaate kadota niin tehokkaasti? Se lienee hukkunut vaatekaapin tyhjennys- ja lajittelu-urakassani, mutta en tajua minne. Todennäköisesti se löytyy heti maanantaina, kun en enää tarvitse sitä.

Siispä käymään läpi muita mekkojani. Suurin osa niistä on arkisia, perustrikoomekkoja, joita ei todellakaan kehtaa laittaa häihin. Sitten on lyhyt- sekä pitkähelmaiset mustat mekot, mutta ne tuntuvat liian talvisilta kesäjuhliin. Vaihtoehdoikseni jäi kolme mekkoa: punainen unelma, ruskea pitkämekko ja kirjailtu, musta silkkimekko.

Sovittaminen näin illalla on hyödyllistä, koska vatsa on turvoksissa raskaasta ja pitkästä päivästä: aivan kuten se tulee olemaan juhlapäivän iltanakin. Punainen osoittautui heti liian kiristäväksi, se onkin laihuusajan vaate. Ruskean mekon hyvä puoli olisi, että se peittää pituudellaan taatusti helteestä turpoavat nilkkani. Se on muutenkin hyvin rakas mekko minulle ja viihdyn se päällä yleensä. Haittana on, että mahan turvottaessa se näyttää jokaikisen pahkuran ja mollukan ja näytin ahdistavasti raskaanaolevalta mekko päällä. Persekin tuntuu levinneen sitten mekon viime käytön. Ei kovin viihtyisää.
Musta silkkimekko taas, no ensinnäkin se on musta. Toki siinä on värikkäitä kirjailuja, jotka kutsun perusteella voisivat sopia häiden koristeluun, mutta onko se tarpeeksi? Ja onko silkkimekko liian arkinen juhliin? Se peittäisi mukavasti vatsan olematta silti liian leveä, joskin peppua se vähän leventää rypytyksineen. Pituus vain on polvipituinen, eli turvonneet nilkat tulevat näkyviin ja pilaavat sen puolesta ulkonäköä. Muuten mukavuus tässä mekossa on ylitse muiden vaihtoehtojen.

Mitä tehdä? Tarvitsisin ongelmaani pikaista apua, minkä mekon valitsen? Ruskean, silkkimekon vai kuitenkin toisen mustista mekoista? Voiko kesähäissä käyttää pikkumustaa, vai onko se liian talvinen vuoreineen?
Inhoan pukeutumista.

1 kommentti:

  1. Minusta mustaa voi käyttää ympäri vuoden, mutta minä en koskaan käykään missään juhlissa. Jos olo on mekossa epämukava, se kuitenkin näkyy ulospäin vielä enemmän kuin väri kiinnittää huomiota.

    VastaaPoista