torstai 2. kesäkuuta 2011

Voimankeräyskesä

Aiempaan tekstiini tuli hämmentävä kommentti: lapsettomuushoitojen kesätauosta voisi nauttia? Tämä pisti ajatukset kiertämään ihan uudella tavalla. Kiitos tästä uuden näkökulman avaamisesta!

Todellakin, voin nauttia kesästä ilman paineita lapsettomuushoidoista tai raskaaksitulemisesta. Voin tehdä mitä haluan, rasittaa itseäni fyysisesti ja samalla tyhjentää mieleni kaikenlaisista tulevaisuuden odotuksista. Koska en voi kontrolloida lapsettomuusasiaa, voin saman tien päästää kokonaan irti ja lakata stressaamasta. Voin marssia terassille oluelle aina kun siltä tuntuu. Jos aion laihtua kesän aikana sitä ei tosin kannata kovin usein tehdä, mutta se ei ole kokonaan kielletty, vaan saan ihan itse valita!

Ongelmani on hyvin pitkälti ollut tuo kontrollin menetys, en saa itse päättää mitä elämässäni tapahtuu. Mutta kun lapsettomuusasia siirretään sivuun eikä kahdessa kaupungissa asuminen tämän kesän aikana ole ongelma asuessamme nämä kuukaudet vain yhdessä kaupungissa, voin kuvitella voivani päättää kaikesta itse ilman ulkopuolista vaikutusta. Ja niin voinkin koko kesän! Syksy on syksyn ongelma, tulevaisuuden stressaaminen ei kannata.

Tämä kuulostaa todella typerältä ja pikkumaiselta näin kirjoitettuna. Ehkä sitten olen typerä ja pikkumainen, mutta ette usko miten olo helpotti tajutessani tämän. Voin nauttia kesästä ilman suurempaa huolta huomisesta, keskittyä tuleviin juhliin, tentteihin, työntekoon ja laihdutusprojektiini ilman suurta tulevaisuudensuunnitelmaa. Suuriin haaveisiini kuuluu tällä hetkellä vain ahkera marjanpoiminta mökillä ja pakastimen täyttäminen. Jopa aiemmat ajatukseni ulkomaanmatkailusta ja suuresta seikkailusta tänä kesänä kalpenevat mökkeilyhaaveen edessä. Ehkä sitä ei tarvitse aina suorittaa ja kokea uutta, vanha ja tuttukin tekee toisinaan hyvää. Ainakin mielenrauhalle.

Hyvää Helatorstaita kaikille! Levätään kunnolla tänäkin vapaapäivänä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti