torstai 9. kesäkuuta 2011

Laihdutus, osa 17

Tämä oli arvattavissa: olen lihonut tällä viikolla 600g. Kokonaislaihdutus on nyt 1,3 kg.

Eipä kai sitä voi muuta odottaa, kun viikonloppuna kaksi päivää söi mitä sattuu ja liikkuminen on koko viikon ollut hyvin vähäistä. Huonoa tuuria, että juhlaviikonloppu ja kuukautiset osuivat peräkkäin. Elättelen vielä pientä toivoa, että osa tästä painonnoususta on kuukautisten aiheuttama harha ja poistuu kunhan elimistö on taas tasapainossa.

Tänään on ensimmäinen päivä, kun en ole ainakaan toistaiseksi kaivannut särkylääkettä menkkakipuun. Se tarkoittaa, että voisin päästä tänään taas lenkille. En ole ollut niin rohkea, että kipulääkkeen voimin olisin kokeillut miten vatsa kestää lenkkeilyn kuukautisten aikana. Kivut kun on kovat särkylääkkeenkin kanssa nuo pari-kolme päivää kuukautisten takia. Telkkarimme otti ja hajosi eilen, joten Wii Fitin pelailu on tauolla kunnes saamme hankittua uuden telkkarin. Sitä ei taida olla tapahtumassa ihan lähiaikoina, joten pitää pärjätä ilman sitä.

Ruokailussa olen päässyt ihan mukavasti taas arkirytmiin. Joskin olen nyt alkuviikolla syönyt enemmän kasviksia välipaloina kuin normaalisti. Mutta en näe siinä suurempaa ongelmaa, vaikka osassa hedelmiä onkin paljon sokeria, lähes kaikki dieettiohjeet kannustavat syömään paljon kasviksia.

Ostin eilen kevyttä rahkaa ja raejuustoa ja aion tänään käyttää viimeisen purkin mustikoita, ahomansikoita ja karviaisia pakkasesta rahkaherkkuun. Illalla aion tehdä juureskeittoa. Vaikka ostankin usein paljon kasviksia, eilen ylitin itseni ja ostin kerralla kokonaisen kassillisen pelkkiä kasviksia kaupasta. Keittooni tulee ainakin porkkanoita, lanttua, selleriä ja perunaa eli ihan perusjuureksia sekä purjoa. Maustamisen jätän miehelleni, mutta todennäköisesti hän jauhaa keittoon vähän inkivääriä sekä chiliä.

Olin kaupassa todella nälkäisenä oltuani tuntikausia sitä ennen ostoksilla, mutta onnistuin välttämään monet houkutukset. Ainoastaan karkkihyllyllä en jaksanut enää pidätellä itseäni. Suklaaseen en sentään sortunut, mutta salmiakkia tuli ostettua useampi pussillinen. Asiaan tosin vaikutti, että salmiakki parantaa vatsakipua, ja olin aika kipeä kaupassa.

Tällä ensi viikkojaksollani aion kiriä liikunnassa. Lauantaina on jälleen juhlat ja tiedän jo nyt, että siellä tulee olemaan runsaasti syötävää tarjolla innokkaan kotikokin toimesta, joten vähällä en tule selviämään. Mutta aion urheilla sitäkin ahkerammin lauantainkin ahmimiset pois. Nyt tuntuu taas olevan lisää päättäväisyyttä viikon ”levon” jälkeen.

Ai niin, olen unohtanut kertoa Läskillä lukutaitoa-kampanjasta, johon minäkin osallistuin aiemmin (Laihdutus, osat 1,3 ja 4, rullaa linkistä klikattuasi alaspäin). Sen tuloksista on kerrottu Kirkko ja Kaupunki-lehdessä jo useampi viikko sitten. Linkistä pääsee verkkolehteen nro 18 lukemaan jutun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti