perjantai 3. kesäkuuta 2011

Laihdutus, osa 16

Tällä viikolla paino on keventynyt 0,5 kg. Yhteensä olen laihtunut tämän projektin aikana 1,9 kg. En linkkaa tähän viestiin edellisiä osia, klikkaa vasemman reunan tunnistelistasta sanaa laihdutus niin näet koko historian.

Tämä laihdutusviikko ei ole mennyt ihan suunnitelmien mukaan lenkkeilyssä. Viikonloppuna voin huonosti ja oksensin eikä vatsa ole aivan kunnossa ollut koko viikkoon. Lenkillä huomasin hirvittävän väsymyksen jaloissani parina iltana ja lopulta tiistaina tuntui, että pyörryn lenkille. Sen jälkeen en ole lenkille lähtenyt enkä edes Wii Fitillä pelaillut. Eilen kyllä tuli kävelyä määrällisesti melko paljon, mutta se oli hidasta maleksintaa vanhojen rollaattori-ihmisten seurassa.

Silmu osti sykemittarin ja sai minutkin muistamaan sellaisen olemassaolon. Minulla on vuosia sitten myyjäpalkinnoksi saamani sykemittari, jota en ole varsinaisesti käyttänyt aiemmin. Nyt kaivelin sen esiin ja ehdin käyttää kahdella lenkillä.
En ihan tarkkaan ole varma mihin kohtaan se pitäisi asentaa, jotta se ei häiritsisi rintsikan reunaa tai olisi liian alhaalla suhteessa sydämeen. Surkeanmallinen vartaloni vielä kapenee juuri sykemittarin kohdalta ja se pitääkin kiristää tosi tiukalle ettei valuisi alaspäin lenkkeillessä. Jollakin hyvää niksiä oiekan kohdan löytämiseksi? Vai onko se niin tarkkaa, tuleeko alempaakin hyvä mittaustulos? (taidan kysyä taas jonkun mielestä typeriä, mutta minkäs teet kun ei asioita tiedä)

Huomasin kulkevani ihan hyvää rasvanpolttotahtia suurimman osan lenkistä. Tosin se maksimisykkeen määrittely oli vähän hankalaa enkä tiedä kuinka hyvin osasimme sen arvioida. Sydänsairaalla kun ei nämä asiat ole ihan oppikirja-arvioiden mukaisia. Toisaalta lenkkeilemme yleensä sellaista tahtia, että pystyn puhumaan juuri ja juuri hengästymättä, joten eiköhän sekin kerro sopivasta tahdista. Näillä sykemittarilenkeillä olen juoksuaskelia ottanut vain yhdessä kohdassa pari-kolmesataa metriä omituisen väsymyksen vuoksi. Normaalisti olen yrittänyt kahdessa tai kolmessa kohdassa lenkkiä juosta vähän matkaa tottuakseni juoksemiseen vähitellen.


Syömisten kanssa on saanut olla tarkkana. Suklaata on tehnyt hirveästi mieli monena päivänä ja olen syönyt palasen parina päivänä. Mässyttelyyn en ole sortunut. Itsehillintä on hirveän vaikeaa. Tällä viikolla en pitänyt karkkipäivää lähestyvien häiden vuoksi. Olen luvannut itselleni, että huomenna häissä en tarkkaile syömistäni, mutta aion jättää alkoholin juomatta sen kaloreiden takia. Hääpari on sen verran ”sivistynyt”, etteivät he todennäköisesti tule jättämään kasvissyöjiä syömään pelkkää vihreää salaattia ja keitettyä perunaa, kuten häissä viime vuonna kävi.

Toivon hääsyömisen vievän ahmimistarpeeni ja väsymykseni pois, jotta jaksan taas ensi viikolla ahkeroida. Muussa tapauksessa pelkään laihdutukseni sekä kunnon nostoni kärsivän pienen takapakin tulevalla viikolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti