lauantai 18. kesäkuuta 2011

Ikeassa

Käväisimme kavereiden kanssa Ikeassa ostoksilla torstaina. Sisustaminen on kivaa ja tykkään käydä katselemassa huonekaluja, mutta Ikeassa on yksi huono puoli: lasten osasto, jonka läpi on pakko kulkea päästäkseen eteen päin.

Olen ollut mielestäni hyvässä tasapainossa lapsettomuuden kanssa ja melkein jopa toisinaan unohtanut koko asian. Ikeassa ollessamme pysähdyin ihastelemaan yölamppua yksikseni kavereiden kävellessä edellä. Harkitsin jopa ostaa lampun, koska se oli hauskannäköinen eikä pahan hintainen. Kunnes tajusin, että se ei ollut tarkoitettu lukulampuksi vaan yövaloksi pimeää pelkäävälle lapselle.

Vasta tässä vaiheessa huomasin, että olin lasten osaston alussa ja ympärilläni oli noin kymmenkunta pariskuntaa lapsineen. Jätin lampun hyllyyn ja nieleskelin itkua kävellessäni lasten osaston läpi yrittäen sulkea sekä silmät että korvat.

En muista pitkään aikaan kokeneeni niin suurta yksinäisyyttä ja pahaa oloa. Yhtään mistään asiasta, saati lapsettomuudesta.

2 kommenttia:

 1. Juu tiedän tunteen.... yleensäkin Ikeassa käynti on syvältä koska siellä on 30% kävijöistä raskaana olevia. Samoin monet kesätapahtumat ovat vastaavia koitoksia.
  Itse olemme mieheni kanssa menossa lomalle viime viikollakin otsikoihin päässeeseen hotelliin,eli sellaiseen johon lapsiperheet eivät ole tervetulleita. Itse haluan lomalta rentoutumista ja kun en ole perheellinen niin mieluummin lojun altaalla rahassa kuin Babse kerhon musiikin raikaessa vieressä ja lasten juoksemista katsoen. Tiedän että kuulostan katkeralta, mutta niin olenkin ;) syksyllä alkaa 3 ICSI hoito ja nyt kesä on tarkoitus levätä ja nauttia, ei siis yrittää saada itseään yhtäään katkerammaksi kuin nyt olen.

  Tsemppiä sinulle ja muista nauttia ja kerätä voimia syksyä varten, sillä niitä taas tarvitaan!

  VastaaPoista
 2. Toi on muuten ihan totta, lapsettomat hotellit on paljon mukavampia. Mekin valitaan usein hotelleista (silloin harvoin kun sellaisia käytetään) ne, joista ei mainita lapsille sopiva, tai joissa on erikseen mainittu lapsille sopimattomia asioita, kuten liian syvä uima-allas.
  Multa on mennyt ohi toi uutinen hotellista, johon ei lapsiperheitä haluta. Sinänsä loistava myyntikeino, varmasti on paljon ihmisiä, jotka ei halua viettää lomaansa toisten lasten metelissä, oli omia lapsia kotona odottelemassa tai ei.

  Kiitos sulle ja tsemppiä sinnekin syksyä odotellessa!

  VastaaPoista