torstai 25. elokuuta 2011

Laihdutus, osa 27

Tämän viikon laihdutussaldoksi tuli 500g. Kokonaislaihdutus on täten 5,5 kg.

Tällä viikolla olen ollut ongelmissa ruokailujen kanssa. Viikonloppuna käytiin chilifestareilla Tampereella enkä voi suositella niitä kasvissyöjille. Söin siellä kasvishampurilaisen (sen ainoan kasvisruuan) ja maistelin chilisiä karkkeja vähän joka kojusta ilman omantunnontuskia. Viikon pelkän Nutrilettin syömisen jälkeen vatsa ei erityisemmin pitänyt rasvaisesta hampurilaisesta.

Ennen kuin lauantaina pääsimme festareille saakka olin mielettömän kiukkuinen. Minussa alkoi näkyä verensokerin lasku enkä saanut pahaa oloa millään järkeilyllä kuriin. Siispä rähisin kaikesta ja kaikille kunnes sain energiaa ja verensokerin ylös. Kuvittelin lauantaina viisastuneeni tästä koettelemuksesta ja pitäväni tällä viikolla parempaa huolta energiansaannistani. Joopa joo.

Sunnuntain vietimme vanhempieni seurassa enkä kehdannut kertoa käyttäväni laihdutusvalmisteita. Joten söin ihan normaalia ruokaa ja kahvipöydässä vähän herkkujakin. Yritin pysyä kohtuudessa.

Alkuviikon olen taas kärvistellyt laihdutustuotteilla. Kärsivällisyyteni pieneenkin riidanaiheeseen mieheni taholta on hyvin matalalla eikä riidoilta ole vältytty. Ja minun piti ottaa lauantaista oppia! Ongelmani on aamut. Voin pahoin aamuisin ja pelkkä laihdutusruokien hajukin saa oksetusreaktion aikaan. En siis syö aamuisin mitään, juon vain inkivääriteetä pienen hunajamäärän kanssa kurkkukipuun ja nuhaan. Herään yleisesti ennen kahdeksaa ja joskus puolen päivän aikaan vatsa ilmoittaa nälästä ja siitä tunnin päästä jaksan liikkua keittiöön asti kokkaamaan jauheitani. Saan päivässä syötyä noin kolme laihdutuskeittoa ja pari hapankorppua niiden seurana. Toisinaan iltaisin makeanhimoon annan itselleni oikeuden mansikoihin tai mustikoihin pakkasesta. Laskin, että saan energiaa noin 400-500 kcal päivässä eikä se riitä fyysiseen aktiivisuuteen. Olen ihan poikki.

Eilen illalla kävimme ystävien kanssa ravintolassa syömässä, mikä ei ollut kaikkein nerokkain valinta tekemiseksi tällä viikolla. Jaoimme yhteiset mezet ja tietenkin sitä tulee syötyä vähän yli kun sitä ruokaa on monta sorttia vapaasti otettavissa. Eikä mikään niistä sorteista ollut varsinaisesti laihduttajalle sopiva. Voitte kuvitella vatsani tilan syömisen jälkeen. Onnekseni ystäväni sattuivat olemaan kovin urheilullista laatua ja halusivat heti ruuan päälle kävellä kaupungilla. Leikimme turistia ja vaelsimme ympäriinsä tuntikausia, siinä raskas ruoka suli oikein mukavasti vaikkei vauhti hurja ollutkaan.

Nutrilettit, joiden laskelmoin riittävän täksi viikoksi riittävät kevyesti vielä ensi viikollekin syömättömyyteni vuoksi. Viikonloppuna pitäisi selvitä taas appiukon kokkailuista. Olen varautunut heille menoon kasalla Nutrilettin ateriapatukoita. Aion korvata kaikki muut ruuat paitsi päivällisen niillä salaisesti omassa huoneessamme. Päivällisten rasvaisuudelle en voi mitään, mutta yritän muistaa ottaa ruokaa kohtuudella. Toivottavasti appiukko ei ole ostanut mitään herkkupullaa tai munkkeja, kuten joskus.

Ai niin, syy miksi valitsin Nutrilettit avukseni, vaikka olen niiden maitopitoisuutta sekä aromivahvennemäärää haukkunut suhteessa Easy Dietin valmisteisiin on yksinkertaisesti se, että Nutrilettia löytyi kaupasta ja Easy Dietiä ei. Lisäksi ajattelin, että on helpompaa syödä tavallisia ruokia laihdutustuotteiden ohessa, kun ei tarvitse miettiä hiilihydraattimääriä, minkä koen hankalaksi.

2 kommenttia:

 1. Tämä kuulostaa ikävältä saarnalta ja tiedät nämä faktat varmaan itsekin: laihduttaa ei kannata pelkällä ravinnon määrän vähentämisellä. Jos ruokaa ei tule riittävästi, kroppa varastoi silloin tällöin saamansa runsaamman ravinnon helpommin rasvaksi. Eikä mikään keinotekoinen valmiste korvaa oikeista raaka-aineista valmistettua ravinnollista perusruokaa.

  Itselläni ongelmana on kaksi asiaa: rakkaus hyvään ruokaan ja pitkät ateriavälit. Kun siis saan ruokaa sudennälkääni, syön sitä paljon. Otan lisää ajatellen, ettei tavallinen ruoka lihota. Mutta karu tosiasia onkin, että nälkä lihottaa. Jos syö tasaisesti 4-5/päivässä kohtuullisia annoksia tavallista ruokaa, joka sisältää hedelmiä, kasviksia ja marjoja, ja välttää herkkuja, saattaa päästä yllättäviin tuloksiin. Mutta tämä edellyttää rytmiä. Lomalla melko mahdotonta toteuttaa. Mutta arkena mahdollista. Tsemppiä projektiin, älä anna itsesi kärsiä nälästä.

  VastaaPoista
 2. Kiitos kommentistasi.
  Ongelmani laihdutuksessa on, että nimenomaan en tunne tarpeeksi nälkää. Olen kyllä toisinaan pahastikin nälkäinen, mutta en läheskään joka päivä ja varsinkin aamuisin en tunne nälkää lainkaan. Siksi en saa syötyä tuon enempää ruokaa ja kärsin väsymyksestä liian vähän energiansaannin tuloksena. Yritin välttää laihdutusvalmisteiden käyttöä kesällä ja selvitä tavallisella ruualla ja liikunnan lisäämisellä, mutta ärsyyntymiseni polilla (ks. teksti Käynti lapsettomuuspolilla) sai aikaan Nutrilettin oston.

  Aion syödä nuo Nutrilettin pussit pois nyt niin, että syön päivässä yhden normaalin aterian ja välipalana kaksi leipää päällyksineen sekä vapaasti iltapalaksi marjoja pakkasesta. Viikonloppuna kerätyt tyrnit houkuttaa kovasti. Aamupalan ja lounaan korvaan pusseilla ja jos illalla sattuu olemaan nälkä syön pussikeittoa. Toivon noista saatavan energian riittävän, että pääsen taas lenkille.

  VastaaPoista