maanantai 15. elokuuta 2011

Käynti lapsettomuuspolilla

Ei tullut kauhean suurena yllätyksenä tämän aamun tulokset polilla. Kesän mittaan ei ole tullut mitään kutsua sydänlääkityksen tarkistukseen tai mitään muutakaan paperia siihen suuntaan, vaikka toukokuussa lääkäri sanoi, että nuo pitäisi tarkistaa ennen hoitojen jatkoa. Kappas vain, papereita ei ollut edes lähetetty eteen päin.

Toinen ei kovin suuri yllätys oli tuo paino. Arvasin oikein ja ”suositus” oli muuttunut pakoksi eikä neljä kiloa riitä. Pitää saada vähintään se kilo pois ennen seuraavaa lääkärikäyntiä. Seuraavan ajan sain noin kuukauden päähän. Siinä ajassa pitäisi saada sekä painoa alas että lääkitysasiat kuntoon. Hyvällä tuurilla kaikki on kunnossa tuohon mennessä ja saatan päästä ultraan heti sillä viikolla, se kun sattuu olemaan kierron kannalta juuri oikea aika aloittaa uusi yritys.

Ärsyttää kuukauden vetkuttaminen, toisaalta en välttämättä olisi tässä kierrossa muutenkaan ehtinyt ultraan. Se kun olisi pitänyt aloittaa nyt heti eikä vasta kesälomalta auenneella polilla tuntunut olevan vapaita aikoja ennen syyskuuta. Ehkä hoidot olisi joka tapauksessa siirtyneet ensi kuuhun, vaikka sydänasiat ja laihdutus olisivat olleet kunnossa tänään. Näin ainakin yritän lohduttaa itseäni.

Laihdutuksen suhteen hermostuin ja menin suoraan polilta kauppaan. Ostin Nutrilettin Quick Start-pakkauksen ja pari Allévon ateriankorvikepatukkaa, jotka olivat tarjouksessa. Pakkauksessa on inhoamiani natriumglutamaattiliemiä, vähän parempitasoisia pastoja ja pirtelöitä sekä patukoita. Jokaisessa tuotteessa on myös maitoa tai maitoproteiinia. Siinähän sitten kärsin päänsärkyjä arominvahventeesta ja vatsakipuja maidon takia viikon tai pari, kunhan nyt laihtuisin vähän tehokkaammin seuraavan kuukauden aikana. Näillä viikoilla ei haeta hyvinvointia, vaan nopeampaa laihdutusta. Hyvinvoinnin aika tulee sitten myöhemmin.

Sen verran ajattelin keventää tuota natriumglutamaattitaakkaa, että voisin syödä yhden ”normaalin” aterian joka päivä. Käytännössä se tullee olemaan kasviskeittoa tms. suolaista ruokaa, mutta tuskin mitään kiinteää, paitsi ehkä viikonlopun kunniaksi. Katsotaan nyt miten homma lähtee käyntiin. Todennäköisesti tulen syömään tomaattia ja marjoja koko ajan saadakseni jotain pureskeltavaa.

Lueskelin paketin aterioiden valmistusohjeita ja huomasin olleeni tyhmä kaupassa. Innolla odotin pirtelöitä ja pastoja ruuakseni tajuamatta, että olisi pitänyt ostaa maitoa niitä varten. Se ei käynyt mielessäkään kaupassa. Olisi voinut paketissa lukea tyhmälle minulle lista ”näitä tarvitset lisäksi” eikä vain ”kaikki mitä tarvitset viiden päivän dieettiin”, kun siellä ei selvästi ole kaikki mitä tarvitsen. Nyt en sitten voi aloittaa dieettiruokia ennen kuin käyn uudestaan kaupassa hakemassa rasvatonta maitoa. Harmi vain, ettei kaura- ja soijamaidoissa oikein ole tarjolla yhtä rasvatonta maitoa kuin lehmänmaidossa, joten joutunen lisäämään vatsakipuani vielä maidolla. Pitää käydä isossa marketissa tarkistamassa valikoima.

Paketissa mietityttää myös aterioiden määrä. Muita Nutriletteja kehotetaan syömään viisi ateriaa päivässä, mutta aloituspakkauksen tuotteita tulisi syödä kuusi. Onko tuotteet jotain eri tuotteita kuin yksittäin myytävät? Vai onko syy kuuteen ateriaan se, että miehille suositellaan kuutta ja naisille viittä ja pakkauksen halutaan sopivan molemmille sukupuolille? Siinä tapauksessa miksei paketissa lue ettei naisten kannata syödä kuutta ateriaa päivässä? Tuleeko kuudesta liikaa kaloreita pikalaihdutukseen? Toisaalta yhdessä ateriassa on vain keskimäärin 200 kcal, ehkä se ei vielä ole liikaa lisättynä muihin laihdutusruokiin? Luulen kuitenkin, että aloitan sillä viidellä aterialla päivässä ja lisään kuudennen mikäli olen koko ajan nälkäinen.

4 kommenttia:

 1. Nutriletin ja muiden vastaavien valmisteiden "teho" kaiketi perustuu siihen, että kroppa menee ketoosiin, johon tarvitaan alle 800kcal per päivä ja silti saa niistä pusseista/patukoista tarvitsemansa ravinteet, mitä noihin pusseihin on lisätty? Maitoa niihin ei tietääkseni ole pakko laittaa, mutta ne kaiketi on lisätty ilmoitettuihin kalorimääriin ja pirtelöt maistuu paremmalle maidon kanssa. Ketoosiin mennessä päänsäryn pitäisi hävitä 2-3 päivässä, jos keho pysyy ketoosissa, eli päiväkalorit alle sen 800 kcal. Tämä ei ollut mikään ehdoton totuus, vaan mun oma käsitys ;)

  VastaaPoista
 2. Niin joo, ei se päänsärky ehkä sinulla häviäkään, jos saat sen tuosta aromivahventeesta, sorry :( Mulla itselläni päänsärky helpottui muutamissa päivissä, kun nutrilettia kokeilin. Paino tuli kyllä nopeasti alas, tosin mulla on aika paljon pudotettavaakin, että sekin saattaa vaikuttaa.

  Vielä tuosta 5 tai 6 ateriaa päivässä-asiasta, luulisin, että siinäkin ratkaisee ne kalorimäärät, jos syö vaan sellaisia pusseja, missä kalorimäärät on pienempiä niin saa syödä useamman?

  VastaaPoista
 3. Tein tänä aamuna ajatuksissani pirtelön veteen ja se oli kyllä aika jauhemaisen teennäisen makuinen. Seuraava ehdottomasti maitoon.

  Katselin tuolta Nutrilettin sivuilta ja olet ihan oikeassa, noin sen pitäisi mennä ketoosiin alle 800 kcal:n ruokavaliolla. Se ei kyllä toteudu, jos syö enemmän kuin yhden patukan päivässä ja patukat on ainoita, joita voi syödä matkalla kun ei pääse jauheita valmistamaan. Siinä mielessä voikin olla ihan hyvä, että söisin vain neljä ateriaa päivässä.. Pitääpä laskeskella, kiitos kun huomautit tästä.

  VastaaPoista