tiistai 16. elokuuta 2011

Toisen päivän ongelmat

Kuten eilen uhosin, aloitin Nutrilettin syömisen viikoksi-pariksi laihtuakseni nopeammin. Törmäsin heti ongelmiin. Ensimmäisenä ongelmanani oli maito. Kävin illalla uudestaan kaupassa hakemassa maitoa ja tutkin samalla toistakymmentä vaihtoehtoa lehmänmaidolle. Ohjeen mukaan ruuissa pitää käyttää rasvatonta maitoa, joten etsin vastaavaa sisällystä kaura-, riisi-, ja soijamaidoista. Rasvattomassa lehmänmaidossa on 26 kcal/100g ja tietysti 0g rasvaa. Lähin mihin muut tuotteet pääsivät oli 29 kcal ja 0,5g rasvaa. Se taisi olla kauramaito, jollen ihan väärin muista. Soijamaidoissa light-versiossakin oli 1,2g rasvaa ja kaloreita yli 40.

Joten otin sitten lehmänmaitoa. Käytin sitä jo eilen ja saman tien sain kärsiä sen vaikutuksista. Tässä vaiheessa vielä tahdonvoimalla jaksaa jatkuvaa vatsakipua, mutta katsotaan sitten kun päänsärky iskee tähän päälle ja kipua on kestänyt useita päiviä taukoamatta.. Eikä se toisenlainen maito olisi kuin vähän vähentänyt kipua, kun Nutrilettin tuotteissa itsessään on jo maitoa tai maitoproteiinia. Alle seitsemän päivän en kuitenkaan luovuta, niin olen päättänyt.

Seuraava ongelma tuli eilen illalla. Olen tottunut syömään noin neljästi päivässä. Ensinnäkään en osaa tuntea nälkää useammin ja toiseksi aika ei tahdo riittää useammin syömiseen. Miten pystyn järjestämään aikaa viidelle tai kuudelle syöntikerralle päivässä? Eilen söin kolme ateriaa ja tavallista leipää palan, enempää en ehtinyt. Näistäkin kolmesta yksi patukka tuli väkisin syötyä kirjastossa. Mahdanko saada pidemmällä aikavälillä tarpeeksi energiaa, jos syön neljä ateriaa päivässä? Vai pitäisikö pakottautua syömään se viides? Ehkä jonkin ajan kuluttua alan tuntea nälkää enemmän, vai alanko vain väsyä kun en saa tarpeeksi energiaa? Jauheissa on se ongelma, ettei niitä oikein voi syödä menossa. Jos on koko päivän liikenteessä, on vaihtoehtona vain patukat ja pelkkään makeansyöntiin kyllästyy nopeasti. Toisaalta en voi keskittää syömisiä iltaankaan, ei ole järkevää pelkän energiansaannin takia syödä kahta pussillista kerralla.

Mahdollisesti tuo ei ole ongelma ollenkaan kunhan aikaa vähän kuluu ja totun uuteen ruokailurytmiin? Kunhan saan tentit tällä viikolla suoritettua, pääsen normaalimpaan kotirytmiin muutamaksi päiväksi ja voin paremmin tarkkailla syömisaikoja kellon mukaisesti eikä nälän. Tosin edessä on sitten viikonloppu ja chilifestarit Tampereella.. Siinäkin taas ratkaistava ongelma.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti