keskiviikko 3. elokuuta 2011

Pikkuhuomioita XXXII

Aivojeni epäolennaisuuksien pohdiskelukeskuksessa olen pistänyt merkille, että useat asuntoni elämäni aikana ovat sijainneet lähellä pitkää siltaa.

Sillat ovat epämiellyttäviä. Kapeilla silloilla pelkkä yliajaminen huimaa, auton rengasmeteli sillan päällä on kovaa niin auton sisällä kuin kävelijöille ja silloilla tuulee jatkuvasti. Joskus kävellessä tai pyöräillessä tuulee niin paljon vastaan, ettei pysty kunnolla hengittämäänkään. Metelin ja tuulen lisäksi haittana on usein suurempi pakokaasun katku sillan kohdalla, mikä johtunee tuulen suunnasta. Meteliä lisää myös siltojen molemmissa päissä olevat katkokset asfaltissa, joihin autojen renkaat kuuluvasti osuvat. Ja kun puhutaan nelikaistaisesta autotiestä, jossa ajaa autoja jatkuvana jonona kaikilla kaistoilla, on meteli kova. Sillalla joutuu aina huutamaan tullakseen kuulluksi, vaikka heti sillan reunalla olisi kuinka leppoisaa ja kuulisi kuiskauksenkin.

Ihmetyksen aiheeni on muut ihmiset. Lähes aina (paitsi talvella) sillalla kulkiessa siellä näkee ihmisiä pysähtyneenä juttelemaan tai katselemaan maisemia tai kalastamassa. Kaikista mahdollisista paikoista, miksi joku haluaisi oleskella yhtään pidempään kuin on pakko tuollaisessa paikassa? Tämä mysteeri ei ole auennut minulle.

2 kommenttia:

  1. Oletko kokeillut laktoositonta maitojuomaa? Sitä saa rasvattomana myös.

    -Elina

    VastaaPoista
  2. Juuri sitä ostinkin, koska olen myös laktoosille yliherkkä. Helpottaa vähän vatsan kuormitusta. Se vain ei poista ongelmaa, koska se on edelleen lehmänmaitoa, jota en voi käyttää oli siinä laktoosia tai ei. Maidosta tehdyistä tuotteista ainoastaan kypsytetyt juustot ei satu mahaan, kaikki muut laktoosittomat, hylat ja tavalliset lehmänmaitotuotteet aiheuttavat ongelmia maitoproteiinin takia. Siksi myös Nutrilettin tuotteet itsessään jo aiheuttaa vatsakipua ilman maitoakin. Ei ole helppoa olla maitoallerginen.

    VastaaPoista