torstai 3. maaliskuuta 2011

Laihdutus, osa 11

Laihdutus jatkuu tässä kaiken muun rinnalla edelleen. Tunnen huonoa omaatuntoa, kun en ole ottanut laihdutusta pääasiakseni pitkään aikaan, mutta voimat ei riitä sellaiseen.

Olen jälleen sairastellut; kova kuume, yskä ja keuhkokipu eivät tunnu jättävän rauhaan. Yli viikon olin niin kipeä, etten saanut syötyä kuin pehmeitä ruokia ja niitäkin hyvin vähän kerrallaan. Laihdutuksen kannalta on tehnyt ihan hyvää pakollinen keittokuuri. Olen tosin myös herkutellut bataattikeitolla ja tomaattivuohenjuustokeitolla, mitkä eivät ole siitä kevyimmästä päästä keittoja, mutta kokonaisuudessaan kohtuullisen kevyitä ruokia.

Toisen piikityksen jälkeen makeanhimoni lakkasi. Asiaan on voinut vaikuttaa myös flunssa. Joka tapauksessa lakkasin ahmimasta herkkuja ja olen niiden sijaan himoinnut ruisleipää. Harmikseni, tai pelastuksekseni, en vain pystynyt päiväkausiin nielemään niin karkeaa ruokaa kipeällä kurkullani. Suklaata olen syönyt useimpina päivinä, se kun on pehmeää ja suussasulavaa, mutta muita rasvaisia ruokia olen vältellyt ja makean ajattelu saa lähinnä pahoinvointia aikaan.

Liikuntaa en ole harrastanut viikkoihin. Kovat pakkaset yhdistettynä tuskalliseen yskään ja keuhkokipuun ovat melkoisen raskas kokemus eikä ulkoilu ole siksi houkuttanut. Jo aiemmin ohimennen mainitsemani endometrioosikivut muistuttavat silloin tällöin olemassaolostaan, onneksi tosin harvemmin nykyisin. Siispä liikuntani on rajoittunut pakollisiin kävelyihin tentteihin, rajuun yskimiseen (hyvä keskivartalon lihasten jumppa) ja satunnaiseen auton raappaamiseen.

Painoa en ole punninnut sitten joulukuun enkä aiokaan punnita toistaiseksi. Mittanauha on mukavampi työkalu.

Tässä uusimmat mitat (verrattuna tammikuun lukuihin sekä marraskuun ensimmäisiin lukuihin)

Käsivarsi (vasen hauis) 30 cm, +/- cm (-4 cm marraskuusta)
Vyötärö 79 cm, +1 cm (-2 cm marraskuusta)
Lantio 101 cm, -2 cm (-12 cm marraskuusta)
Reisi 70 cm, +/- cm (-11 cm marraskuusta)

En siis ole erityisemmin onnistunut laihtumaan viimeisen kuukauden aikana, mutta en ole myöskään lihonut. Vyötäröstä ei oikein ota selkoa kuinka paljon syömiset ja juomiset vaikuttavat sen ympärysmittaan. Sillä kun on taipumus turvota pienestäkin muutoksesta monta senttiä. Rinnanympärystä en viitsinyt mitata tällä kertaa, koska rinnat pienenevät muista syistä eri tahtia kuin muu ruumis.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti