lauantai 12. maaliskuuta 2011

Hormonipiikityksen ensimmäinen sivuoire

On vielä liian aikaista puhua kokonaisuutena hormonipiikityksen mahdollisesti aiheuttamista haittavaikutuksista, mutta yhden erityisen sivuoireen olen jo huomannut. En kutsuisi sitä suoranaisesti ”haittavaikutukseksi”.

Olen piikittänyt nyt kolmena päivänä hormonia. Itkukohtaukset ovat lähes kadonneet, samaten hurjat tunteiden vaihtelut. Oloni on tällä hetkellä melko tasainen ja normaali. Paitsi tätä yhtä erikoisoiretta.

Tiedättekö sellaisen kouristeluntunteen, mikä ainakin minulla tulee orgasmin jälkeen? Saman lihasten supistelun saa aikaan tietoisesti jumppaamalla lantionpohjan lihaksia, mutta tässä tapauksessa se tulee itsestään. Toisinaan se aiheuttaa kylmiä väristyksiä koko vartaloon. Orgasmin jälkeen se on melko mukava tunne, lilluu sellaisessa puolitietoisessa tilassa. Mutta ilman orgasmia nämä kouristukset eivät tunnu ollenkaan hyvältä, jos nyt eivät suoraan pahaltakaan. Ne eivät satu, mutta aiheuttavat lievän epämukavuuden tunteen.

Estolääkityksen aikana kaikki seksuaaliset tarpeeni ja –haluni katosivat. Ne eivät ole tulleet takaisin aivoihini; en osaa ajatella seksiä ja sen harrastamista mielekkäänä tekemisenä, mutta kehoni on eri mieltä. Kouristuksiin liittyy kova seksin tarve. Aivot eivät ole ollenkaan mukana puuhassa, ainoastaan vartaloni kaipaa seksiä. Tilanne tuntuu epätodelliselta. Aikaisemmin seksi on aina lähtenyt aivoista ja nyt ne ovatkin täysin turha ruumiinosa. En tiedä miten tähän pitäisi suhtautua ja mitä tälle pitäisi tehdä. Seksin harrastaminen pelkän fyysisen tyydytyksen saamiseksi ilman henkistä tyydytystä tuntuu vajaalta. Toisaalta miksi ei. Olen kuitenkin rakastavassa parisuhteessa enkä etsimässä merkityksetöntä yhden illan seuraa.

Toivottavasti tämä olotila menee ohi viikonlopun aikana. Ensi viikolla mieheni on taas eri paikkakunnalla koko viikon.

2 kommenttia:

  1. Kävin ensimmäistä kertaa, ja tulen paremmalla ajalla lukemaan edellisiä postauksia :)

    Tsemppiä piikkien ja sivuoireiden kanssa!

    VastaaPoista