torstai 26. toukokuuta 2011

Laihdutus, osa 15

Tällä viikolla paino on pudonnut 300g. Sentään se edelleen putoaa eikä ole noussut. Yhteensä olen siis laihtunut nyt 1,4 kg.

Elättelin täysin epärealistista ajatusta siitä, että painonpudotus näkyisi jotenkin viikon päästä ystävän häissä. Eipä se tietenkään voi näkyä. Ehkä juuri ja juuri alkuvuonna lihomani kilot ehtivät lähteä enkä näytä aivan niin hirveältä häitä varten ostamassani mekossa.

Leivoin aiemmin tällä viikolla sipulilinssipiirakkaa ja kasvispasteijoita sämpylätaikinalla ja olen elänyt niillä ja salaatilla useita päiviä. Kevyttä herkkua. Naposteluhaluani olen suunnannut suklaasta kasviksiin. Onneksi tomaatit ovat halpoja tähän aikaan vuodesta.

Onnistuin viimein valmistamaan juotavaa jääteetä täysin ilman sokeria. Laitoin puolentoista litran kannuun yhdeksän teelusikallista aidoista mansikoista tehtyä mustaa teetä ja litran kannuun seitsemän lusikallista Twinings Wild Berries (mansikkaa, karhunvatukkaa ja vadelmaa). Ensimmäisestä tuli liian vahvaa, toisesta liian mietoa, joten sekoitettuna niistä tulee juuri täydellistä. Parasta maku kylläkin on yhden appelsiinitäysmehusta tehdyn jääpalan kanssa – eli ei täysin kaloritonta, mutta lähelle.

Sateiset kelit eivät ole innostaneet lenkkeilemään tällä viikolla. Onneksi sade on joinakin iltoina lakannut sopivasti mieheni päästyä kotiin ja olemme päässeet kiertämään tutun lenkkimme. Lenkki kokonaisuudessaan on askelmittarillani mitattuna 7,5 km, josta voi tarvittaessa kiertää vain 5 km tai 2,5 km lenkit; metsässä kulkee myös muita polkuja eikä koskaan ole pakko palata omia jälkiään takaisin jollei halua. Metsässä ja meren rannalla kävely on mukavaa, ilma siellä on usein paljon raikkaampaa kuin vaikkapa kotipihassa. Meren rannalla tosin usein tuulee kylmästi, varsinkin tähän aikaan vuodesta.

Sateisina päivinä olemme mieheni kanssa pelanneet Wiillä. Sports-pelin nyrkkeily tuo hyvin hien pintaan ja tennis vuorotellen molemmilla käsillä pelattuna tuo käsille liikuntaa. Fitissä kisaamme paremmista tuloksista. Sitä jaksaa urheilla melko paljonkin fyysisesti raskaita pätkiä, kun välillä lepää ja seuraa toisen suorituksia. Tällä hetkellä tuntuu selkä- ja käsilihaksissa, että on tullut eilen ahkeroitua ehkä vähän liikaakin. Fitin (ensimmäisen version) haittapuoli on se, ettei siellä ole kuin yksi kahdelle tarkoitettu laji; kaikki muut on yksin pelattavia vuorotellen. Onneksi tulokset kirjautuvat yhteiseen tilastoon. En voi kuin suositella Wii Fitiä laihdutuksen avuksi, siitä on paljon apua ja tukea varsinkin tällaiselle liikunnan inhoajalle.

2 kommenttia:

 1. HEI!
  Löysin vasta tänään blogisi ja olen sitä mielenkiinnolla nyt lueskellut.Itse entisenä lihavana (laidutettu n 40kg 5-vuotta sitten) ja sen jälkeen myös lapsettomuus uraa kuljettu useampi vuosi ymmärrän hyvin aiheita ja tunteita joista kirjoitat.
  Toivotan tsemppiä kumpaakin. Itselläni tällä hetkellä paino noususuuntainen johtuen ICSI hoidossa alkaneesta raskaudesta. Hoidot olivat itselleni niin henkisesti kuin fyysisesti rankkoja. Toivon että osaa nauttia hoitotauosta nyt kesällä ja kerää voimia syksyyn. Itselläni oli ennen tätä viimeisintä hoitoa puolen vuoden tauko hoidoista ja se teki hyvää vaikka sen aloittaminen olikin kamalaa! Tänä aikana hoidin ystävyyssuhteita, parisuhdetta, fyysistä ja henkistä kuntoa ja opettelin nauttimaan elämästä!
  Haluan toivottaa sinulla kaikkea hyvää ja lupaan myös lueskella ja välillä varmaan kommentoidakin blogiasi.
  Vesimies 79 rv 32+2

  VastaaPoista
 2. Kiitos!
  Kiva kuulla, että olet onnistunut sekä laihdutuksessa että hoidoissa. Se siis on mahdollista oikeasti eikä ihan utopiaa.. Välillä loppuu usko molemmissa yrityksissä. Tällä hetkellä en osaa ajatella kesätaukoa hyvänä asiana, mutta kaipa se tästä..
  Tsemppiä sulle raskautesi kanssa!

  VastaaPoista