keskiviikko 4. toukokuuta 2011

Viivästyksiä

Nyt suututtaa. Kävin lääkärissä kuulemassa mitä tapahtuu seuraavaksi. Edellisten hoitojen jälkeen hoitaja sanoi puhelimessa, että pakastetut alkiot voidaan siirtää melko nopeasti, kun ei tarvita kaikenlaisia ennakkohoitoja sitä varten. Olin siis melkoisen toiveikas tänä aamuna. Enpä ole enää.

Lääkäri alkoi käydä läpi sydänlääkitystäni, miten se sopii raskauden kanssa. Minulle on vuosia sitten jo sanottu, että lääkitys sopii raskauden kanssa ja vielä varmistin asian ensimmäisen yrityksen aikaan sydänlääkäriltä. Silloin lääkäri vakuutti, että juuri tähän lääkeyhdistelmään siirrytään, kun halutaan tulla raskaaksi. Nyt tämä toinen lääkäri taas luki koneeltaan, että yksi lääkkeistäni olisi kielletty koko raskauden ajan. Ota tästä nyt tolkku.

Joudun siis odottamaan, että paperini lähetetään jollekin asiaan perehtyneelle osastolle, josta otetaan minuun yhteyttä mahdollisten lisätutkimusten muodossa. Ja koska sairaala menee kesäksi kiinni, seuraava lapsettomuushoitoaika määrättiin elokuun puoliväliin, jotta toinen osasto ehtii tutkia ja tehdä päätöksensä lääkityksestä. Miksi tätä ei voitu hoitaa jo alkuvuodesta edellisten hoitojen aikaan? Nyt tämän takia lapsettomuushoidot viivästyvät usealla kuukaudella. Raivostuttavaa ja turhaa venkoilua.

Ainakin voin käyttää odotusajan hyödyksi ja laihduttaa ihan kunnolla. Lääkäri sanoi myös, että olisi hyvä, jos voisin laihduttaa sen viisi kiloa pois. Mitään vaatimusta ei sinänsä ole, koska en ole ratkaisevasti ylipainoinen, mutta kyllähän pienikin pudotus auttaisi raskauden todennäköisyyttä. Siispä kokkaamaan kasviskeittoja annoskokoina pakkaseen ja lenkille. Onneksi on tulossa kesä ja raikkaat ilmat niin pääsen ulos. En aio tässä vaiheessa hankkia kuntosalikorttia, enkä keksi muitakaan mukavia urheilulajeja, joten eiköhän lenkkeilyllä ja Wii Fitillä selvitä aika pitkälle. Kun vaan saisi vähennettyä suklaansyöntiä..

Kesän ajan tämä blogi tullee siis keskittymään painonhallintaprojektiini ja kerran kuussa nousevien ja laskevien toiveiden kirjaamiseen. Suuria odotuksia luomuraskaudesta ei ole, mutta ei sitä voi täysin luovuttaakaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti