sunnuntai 8. toukokuuta 2011

Toiveita jälleen

Aloin eilen illalla laskeskella milloin kuukautisteni pitäisi alkaa ja huomasin ohittaneeni rajan jo kahdella päivällä. Alkoi jännittävä spekulaatioleikki päässäni – jälleen kerran.

Oli sen verran myöhäinen ilta, että päätin tehdä raskaustestin aamulla. Koko illan mietin vaihtoehtoja ja koitin löytää mahastani tuntemuksia. Mitään erityistä en tosin huomannut, mutta varmuuden vuoksi tarkkailin kovasti. Jospa olisivat tehneet virheen verikokeissa ja IVF olisi sittenkin onnistunut? Laskin ettemme olleet harrastaneet seksiä lähelläkään oletettua ovulaatioaikaa tässä kuussa, joten luomuraskaus ei näytä todennäköiseltä vaihtoehdolta. Mutta voisiko hormonitasoissani olla ollut jotain vikaa verikoetta otettaessa ja olisin sittenkin raskaana? Mitä muita syitä kuukautisvuodon viivästymiseen/poisjääntiin tässä kuussa voisi olla?

Tänä aamuna tein testin. En voi suositella Mammaksi.fi-sivustolta hankkimiani puikkomallisia raskaustestejä. Tilasin niitä jo ikuisuus sitten ovulaatiotestien kanssa neljä kappaletta ja olen nyt käyttänyt ne kaikki. Näistä neljästä kaksi antoi epäselvän tuloksen. Ovulaatiotestit olivat liuskoja ja toimivat oikein hyvin, mutta näiden raskaustestipuikkojen kanssa on ollut ongelmia.
Testi siis jätti vielä pienen toivonkipinän josko sittenkin olisin raskaana, koska se värjäsi koko viivaruudun punaiseksi kontrolliviivan erottuessa heikosti hiukan punaisempana. Raskausviivakin näkyi, mutta hyvin hyvin heikosti kaiken sen punaisen keskeltä, joten päättelin sen olevan mielikuvitustani. Entä jos ei ollutkaan?

Tokihan se voi olla, että elimistöni on nyt vain pahasti sekaisin näiden hoitojen jäljiltä ja siksi kuukautisia ei kuulu. Keskiviikkona lääkäri kyllä katsoi ultralla eikä sanonut näkevänsä siellä mitään poikkeavaa tähän aikaan kiertoa. Tosin hän oli kovin ylimalkainen ja vilkaisi vain munasarjojen koon eikä mielestäni katsonut kohtua lainkaan. Voinko luottaa lääkärin tutkineen kohdun nopeasti minun huomaamattani, vaikka seurasin monitoria koko ajan? Kai hän olisi sanonut, jos siellä olisi näkynyt raskauden tai epänormaaliuden merkkejä? Jotenkin epäilyttää koko lääkärikäynti, en ollut aiemmin tällä lääkärillä käynyt, vaan hoitoni teki toinen lääkäri ja koko se lääkeasian avaaminen tässä vaiheessa hoitoja.. Mahtoiko lääkäriä kiinnostaa tippaakaan mitä ultrassa näki pakollisen munasarjojen koon mittauksen lisäksi? Ehkä mahassani olisi voinut olla vaikka ydinpommi eikä tämä lääkäri olisi välittänyt siitä.

Inhoan tätä epätietoisuutta. Aion nyt odottaa muutaman päivän alkavatko kuukautiset, sitten soitan terveyskeskukseen ja kysyn mitä tehdä. Odotusajalla pitänee olla varovainen mitä tekee ja erityisesti mitä syö. Ihan vain varmuuden vuoksi. Jospa sittenkin..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti