torstai 12. toukokuuta 2011

Laihdutus, osa 13

Tänään aamulla odotin jännittyneenä viikon painoani. Aloitin varsinaisen laihdutuksen virallisesti tosin vasta maanantaina, mutta jännitystä aiheuttikin lähinnä kuukautisten vaikutus painoon.

Tällä viikolla alkaneet kuukautiset häiritsivät pahasti urheiluani, vain eilen pääsin lenkille eikä sekään ollut kuin puolet normaalista lenkistäni. Vatsa ei kestänyt enempää. Joka askeleella tuntui, että vatsassani hyllyy irtonaista nestettä kuin vesi-ilmapallossa. Varsinaisesti se ei sattunut, mutta tuntui epämukavalta ja vartin kävelyn jälkeen vatsalihakset tuntuivat tehneen suuren työn lillutellessaan vettä edestakaisin ja munasarjojen luona alkoi tuntua kipua. Ehkä sain kävellessä ylimääräisen vatsalihasjumpan?
Tänään yritän uudelleen mitä vatsa sanoo lenkistä. Jos se ei kipeydy, aion ottaa muutaman juoksuaskeleenkin.

Mittoja en viitsinyt mitata tänään, koska kuukautisturvotusta on edelleen. Yleensä turvotus reisissä ja mahassa kestää noin viisi päivää, vähän vuotojen suuruudesta riippuen. Siispä mittoja luvassa vasta ensi viikolla. Tästä syystä aioin luottaa puhtaasti vaakaan nähdäkseni onko hyviä vai huonoja tuloksia tämän viikon yrittämisestä.

Tämäkään asia ei tietenkään voinut olla yksinkertainen ja nopea hoitaa. Vaaka oli hajonnut sängyn alla. En tiedä miten tai milloin, mutta se näyttää ihan päin honkia tuloksia. Aloin epäillä sen tulosta, kun ensimmäisellä punnituksella tulos oli -5 kg viime viikosta. Niin iso pudotus on kovin epätodennäköinen. Toisella punnituksella tulos olikin sitten +1,5 kg viime viikkoon verrattuna. Sitä seuraavalla +3 kg ja vielä -3 kg, kun vihdoin uskoin, ettei vaaka näytä oikein.

Joudun lähtemään vaakaostoksille ennen kuin saan tietää onko laihdutukseni tuottanut mitään tuloksia. Kauhean tiukka en ole ollut enkä jättänyt suklaata kokonaan pois, mutta olen huomattavasti vähentänyt syömisiäni ja ollut tiukka muiden ruoka-aineiden suhteen. Olen ostellut varastoon ison määrän monenlaista teetä, haudutettu tee täyttää vatsaa mukavasti ja kevyesti. Vielä pitäisi testailla mistä niistä tulee parhaimman makuista jääteetä ilman sokerin käyttöä.

Olen jostakin saanut tällaisen jääteeohjeen, jota olen käyttänyt kokeillen erimakuisia teelaatuja:
8-10 pussia teetä kannulliseen vettä
Jääkaappiin yöksi, noin 8 tuntia
Sokeria maun mukaan

Käytännössä itse käytän irtoteetä ja sen annostelu riippuu hyvin paljon teen laadusta ja mausta. Periaatteessa yksi teelusikallinen vastaa yhtä pussia. Aitoja kasvinosia sisältäviä teelaatuja ei tarvitse käyttää niin paljoa kuin pelkkiä aromiaineita sisältäviä. Hyvää juotavaa saa myös jo muutamassa tunnissa, mutta maku kypsyy mukavasti mitä pidempään sen pitää hautumassa jääkaapissa.

Täysin ilman makeutusta en ole onnistunut hyvää jääteetä saamaan aikaan, lähinnä koska en pidä makeista teistä kuumana, joten en ole sellaisia ostanut. Kokeilin kerran hunajaa makeutusaineena, mutta sen annostelu on hankalaa, sokeri on helpompi.
Nyt olen varannut myös ylimakeita irtoteitä kaappiin odottamaan uusia jääteekokeiluja.

2 kommenttia:

 1. Tsemppiä laihisteluun!! Ja liikuntaan ja juoksuaskelien lisäämiseen..

  Joo, hyvä vaaka on tärkeä. Ilman sitä ei tiedä missä on menossa...

  Ihania kevätpäiviä toivotan. =)
  (Sait muuten minut kokeilemaan jääteetä tänään. En ole milloinkaan tehnyt. Joskus muinoin jossain maistanut valmis-sellaista, ja en tykännyt. Mutta nyt teen itse. Oman makuistani. Kiitos vinkistä!!)
  =)

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Eiköhän tämä tästä edisty, pikkuhiljaa..

  Kerro ihmeessä saitko maistuvaa teetä aikaiseksi. Parhaimmillaan siitä saa oikein hyvän ja halvan kesäjuoman. Lisään joskus siihen kivennäisvettä niin saa poreilevaa ylellisyyttä shampanjalaseista nautittavaksi (ihan arkena). :)

  VastaaPoista