perjantai 1. huhtikuuta 2011

Säikähdys

Täysin yllättäen kesken kahvillaistumisen torstaina iski mieletön vatsakipu vasemman munasarjan luona.

Päädyin viettämään yöni sairaalassa. Päivystävä lääkäri ei löytänyt mitään hälyttävää ultrassa, mutta kipujen vuoksi he halusivat lääkitä ja tarkkailla minua.
En tietenkään voinut vastustaa kiusausta kysyä lääkäriltä näkyikö ultralla kohdussa mitään liikettä, mutta masennuksekseni hänen mielestään tässä vaiheessa ei vielä voi erottaa ultrassa mitään varmaa.

Sairaalassaolo oli melkoisen hämmentävää. Jo ensimmäinen lääkäri aloitti sanelunsa sanatarkasti näin: ”30-vuotias rouva tulee vastaanotolle kovan vatsakivun vuoksi...” 30-vuotias rouva!! Koko vuorokauden ajan sairaalassa minua rouviteltiin. Jokainen hoitaja ikään katsomatta, jopa yksi potilas. Eivät he kaikki voineet tietää minun olevan naimisissa. Eikä minua ole ennen rouviteltu, vaikka olen ollut jo useamman vuoden naimisissa. Monesti on neititelty, kutsuttu nuoreksi naiseksi tai vain nimellä, erittäin harvoin rouvaksi. Tällä kertaa sitä ei edes kyseenalaistettu. Suoraan vaan rouva joka yhteydessä. Kyllä tuntui vanhalta!

Aamuun mennessä omituinen vatsakipuni oli helpottanut, mahdollisesti runsaasta lääkityksestä johtuen. Istuessani aamulla epätietoisuudessa lääkäriä odottaen, pahinta peläten, naapurisängyn nainen kotiutettiin. Puheista päätellen hän(kin) on raskaana. Ulkomuodoltaan nainen oli erittäin laiha, joten voitte ymmärtää ihmetykseni hänen pukiessaan päälle paksuresoriset äitiyshousut. Resori uloittui hänen melko pitkässä, laihassa vartalossaan kainaloihin saakka. Näky olisi voinut olla huvittava, mutta tässä tilanteessa se oli kuin pilkkaa: tuo laiha nainen on niin varma vatsansa kasvamisesta, että ei ole vain hankkinut vaan jopa käyttää valmiiksi äitiyshousuja. Aivan kuin vatsa voisi kasvaa yhdessä hetkessä tavallisiin housuihin liian suureksi. Samalla minä taistelen toiveiden ja pelkojen keskellä saanko pitää kauan odotetun lapsen sisälläni.

Minut kotiutettiin kipulääkityksen ja epämääräisen selityksen kanssa. Puhuttiin jotakin elimistöni tuottamasta limasta, mikä aiheuttaa turvotusta ja mahdollisesti näitä kipuja. Aamulla vielä tarkistettiin ultralla, ettei mitään vakavampaa ole sattunut. Taidettiin selvitä säikähdyksellä tällä kertaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti