tiistai 12. huhtikuuta 2011

Entä nyt?

Eilinen surumielinen seesteisyys on tänään vaihtunut huoleksi kuukautisistani. Viime viikolla alkanut kuukautisvuoto oli erityisen runsasta, mutta se ei vielä hätäännyttänyt minua. Olihan vatsaani keinotekoisesti kerrytetty paljon vuotamisen aihettakin.

Eilen vuoto loppui lähes kokonaan ja ajattelin helpottuneena kuukautisten olevan ohi. Tänään vuoto kuitenkin on alkanut uudestaan. Eikä nyt ole kyse joskus tapahtuvasta kuivan veren ulostulosta jälkikäteen, vaan ihan puhtaasta verenvuodosta. Onkohan vatsassani kaikki hyvin? Kipeä ja turvoksissa se on, mutta niin se on ollut jo kuukausia putkeen, joten mitäpä sitä ihmettelemään. Kipu kun ei ole mitään tuskallista, vain pientä jäytämistä taustalla. Mitä tämän kanssa pitäisi tehdä? Soittaa taas hoitajalle kiireiseen puhelinpäivystysaikaan, tai käydä uudelleen päivystävällä lääkärillä, joka ei käytännössä tiedä naistentaudeista mitään?

Taidan kuitenkin vielä hetken odotella ja katsoa kuinka kovaksi odottamaton vuoto yltyy. Ehkä se menee ohi kun lähden kaupungille. Jos ei, todennäköisesti pyörryn jossain vaiheessa ja päädyn sitä kautta hoitoon. Ratkaisu sekin. Tympii, kun kaiken pitää olla niin vaikeaa ja selittämätöntä.

2 kommenttia:

 1. Minulle kävi viime menkoissa niin, että ensin vuoti normaalisti (eli aivan tolkuttomasti kera kovien kipujen), sitten vuoto muuttui rusehtavaksi ja loppui.
  Ja noin puoli vuorokautta vuodon loppumisesta alkoi uudet kivut ja kirkas verinen vuoto. Sitten sekin loppui jossain vaiheessa.
  Tiedä sitten mitä se oli?

  Mutta kannattaa varmasti soitella, jos ei tilanne ala muuttumaan. Minulla ei viimekierrossa ollut mitään lääkkeitä tai mitään mikä oli vaikuttamassa vaan kyseessä oli pitkästä aikaa ihan luomukierto.

  VastaaPoista
 2. Hyvä tietää, kiitos Silmu. Tässä alkaa tulla ihan vainoharhaiseksi kun kyttää kaikkea ruumiissaan tapahtuvaa ja uusia asioita tulee koko ajan eteen.

  VastaaPoista