perjantai 1. heinäkuuta 2011

Laihdutus, osa 20

Ole nyt päivän myöhässä juhannusloman takia. Palasimme kotiin vasta eilen illalla ja pääsin punnitsemaan itseni tänä aamuna. Eilen punnitsin itseni ystävän vaa’alla, mutta tulos näytti niin hurjia lukuja etten uskonut. Eikä oma vaaka ihan niin paljon lihomista näyttänytkään, mutta lihomista silti. Tällä kertaa painoa on tullut lisää 700g. Kokonaislaihdutus on taas käytännössä hukannut parin viikon yrityksen ja palannut aiempaan lukuun -1,3kg.

Turhauttaa. Toisaalta ymmärrän miksi näin on käynyt. Olimme lomalla lähes viikon eikä sen aikana erityisesti tullut kirjattua syömisiä ylös. Jäätelöä söin useampana päivänä. Ateriat oli myös valmistettu rasvaisemmista aineksista kuin yleensä, koska olimme vieraissa enkä päässyt vaikuttamaan kaapin sisältöön. Valvoimme myös pidempiä aikoja kuin arkena, joten syöntikertoja tuli useampia aamuyön grillailuineen ja valkoviineineen.

Kuten aiemmin kirjoitin, olimme juhannusaaton ja päivän saaressa. Liikunta kutistui lähes olemattomiin, kun tarvitsi kävellä vain nurkan taakse vessaan eikä pienessä saaressa juuri muualle päässytkään. Aikomukseni oli käydä joka päivä uimassa, mutta yritys jämähti yhteen uintikertaan koko viikon aikana. Vaikka viikosta kaikkiaan neljä päivää olimme veden äärellä eikä minulla ollut mitään hyvää syytä jättää uimista väliin.

Ainoa”lenkkeily”, jota tuli viikon aikana harrastettua oli eilen Turussa keskiaikamarkkinoilla. Siellä tuli käveltyä tuntikausia kaikenlaisia ihmeitä katselemassa. Mutta se oli enemmänkin maleksintaa syöden karamelliomenoita. Lounas sentään oli kohtuullisen kevyt paistettua lohta ja lanttusuikaleita, kun en ottanut lohta aurajuustolla.

Vaikka lihominen harmittaa, on toisessa vaakakupissa rentouttava, ystävien kanssa vietetty viikko. Se teki todellakin hyvää kireille ja ahdistuneille aivoilleni, jotka eivät osaa lopettaa hermoilua sille päälle sattuessaan. Nyt olisi toki mukavampi olo, jos olisi onnistunut yhdistämään laihduttamisen ja rentoutumisen (ja hyvän syömisen), mutta valinnan tullessa oli aika valita ystävät ja rentoutuminen. Uskon, että pystyn loppukesän ajan yhdistämään hyvän olon ja laihduttamisen, koska nyt ei ole enää tiedossa niin suurta määrää juhlia ja muiden tekemiä ruokia.

Tarkoituksemme on lähteä omalle mökille jossain välissä varmaan viikoksi ja siellä oletettavasti unohtuu lenkkeily hetkeksi, mutta ainakin siellä saamme itse päättää ruokavalion sisällön ja syömistiheyden. Ja kaloreita palaa sitten, kun päästään mustikkametsään sekä puolukoita keräämään. Sitä ennen yritän saada kotona arjesta kiinni ja lenkkeilyrytmin toimimaan vihdoin ja viimein.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti