tiistai 19. heinäkuuta 2011

Mökiltä kotiin

Mökkeilyt on mökkeilty ja miehen loman viimeiset päivät menossa. Mikä nautinto olikaan saada tehdä asioita käsillään pelkän aivotyön sijaan.

Kävimme poimimassa mustikoita, ahomansikoita ja lakkoja useana päivänä vähän kerrallaan. Vadelmat eivät vielä olleet kypsiä. Unohdin ottaa sykemittarin ja askelmittarin mukaan mökille, mutta liikuntaa varmasti tuli ainakin päätellen kipeistä lihaksista. Ihan mökin vieressä oli aurinkoinen mansikkarinne, josta saimme useana päivänä käydä ahomansikoita keräämässä. Ehkä viikon päästä mansikoiden vierestä löytyy kypsiä vadelmia.

Lakkasuolla rämmimme parisen tuntia, mustikassa vietimme yhtenä päivänä kolme tuntia, kahtena päivänä noin tunnin kerrallaan. Muutenkin mökillä tuli liikuttua pihapiirissä pikkuaskareissa lähes koko ajan, paikallaan istuttiin käytännössä vain iltaisin, kun paarmat olivat lähteneet auringonlaskun mukana. Toivon kovasti, että tämä liikkuminen on auttanut laihdutustani, vaikkei varsinaisesti urheiltu lainkaan. Vaa’alle en ole vielä uskaltautunut.

Syömispuoli ei mennyt ihan niin hyvin kuin toivoin ja suunnittelin. Mukana ollut ystävä ahmi lähes taukoamatta makeita herkkuja ja äiti oli varannut mökin kaappeihin vaikka mitä naposteltavia meitä varten. Siinä oli melkoisen vaikea pitää yllä omaa ruokarytmiä. Vielä kun jääkaapista löytyi herkullisia, rasvaisia juustoja, joita käytimme vähän joka ruualla... Yritin parhaani mukaan kieltäytyä herkuista ja muistaa syödä vain muutaman tunnin välein eikä jatkuvasti. Teetä kului paljon. Ja marjametsässä tahtoi iso osa marjoista mennä suuhun eikä ämpäriin makeanhimoni taltuttamiseksi.

Nyt kotiin tultuamme huomaan kovan makeanhimon edelleen vaivaavan. Mahtaneeko se liittyä viime viikon hiilihydraattiyliannostukseen vai mihin lie. Onneksi ostettiin mansikoita kotimatkalla ja niitä voi ahmia hyvällä omallatunnolla. Yritän nyt vähentää makeansyöntiä vähän kerrassaan ja palata normaaliin ruokailurytmiin sekä tenttikirjan pariin. Piti kyllä mökilläkin lukea, mutta se jäi vähän vähiin kaiken muun tekemisen mennessä sen edelle. Torstaina näkee mikä on tuomio viimeisestä kahdesta viikosta. Jännittää.

ps. Lapsettomuusahdistusta ja vauvauutisia seuraavaksi, kunhan ehdin kirjoittaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti