tiistai 8. marraskuuta 2011

Vuoto

Olen kohta viikon vuotanut verta. Enkä puhu nyt mistään parista tipasta päivässä. En edes normaalikuukautisten vuotomäärästä päivässä.

Niitä verisiä riekaleita alkoi ilmestyä viime viikolla, kuten kirjoitin keskiviikkona. Sen jälkeen vuoto alkoi toden teolla pahentuen aina viikonloppuun asti. Viikonloppuna vuodin niin paljon, että huomaamattani sotkin puhtaat vaatteeni sekä tuolin jolla istuin alle tunnissa isosta siteestä huolimatta. Runsas vuoto jatkui kolmisen tuntia ja vähentyi sitten normaalitasolle eli siteiden vaihtoväliksi tuli puolen tunnin sijaan kolmisen tuntia.

Runsas vuoto jatkui sunnuntaina. En mennyt lääkäriin, koska oli viikonloppu enkä ollut kotona. Minua ei huvittanut pilata viikonloppua lähtemällä matkustamaan satojen kilometrien päähän näkemättä miestäni lainkaan – tämä kun oli taas aivan eri puolella maata kunnes sunnuntaina tapasimme. Vuoto vähenikin sunnuntai-iltaa kohden ja luulin oloni jo helpottavan.

Ikäväkseni sain huomata, että eilen vuoto taas jatkui aamulla. Ei ihan yhtä pahana kuin vielä viikonloppuna, mutta normaalina kuukautisvuotona. Vatsakivut ovat olleet myös tuskallisia, mutta eivät toisaalta ihan niin kovia kuin endon kanssa ennen PASia päivittäin oli. Olen melkeinpä odottanut milloin vatsakivut taas alkaa ja ihmetellyt niiden miedontumista. Ehkä vuodan nyt endoa ulos? Voisiko se toimia näin?

Ajattelin ettei tarvitsisi mennä lääkäriin, kun vuotoa kuitenkin on ollut vain viikon ja se on vähentynyt niistä suurista määristä. Tästä on tullut jo niin paljon ylimääräisiä kuluja, aina jokaisesta käynnistä se 28 euroa. Olen tuhlannut pelkästään elokuusta lähtien hoitojen ulkopuolisiin, mutta jollakin tavalla pakollisiin (oli se pakko sitten oikeasti tarpeellisuudesta tai lääkärien idiotismista johtuvaa, kuten ne turhat käynnit sisätautipolilla) yli 200 euroa. Minusta on melko säälittävää, että jouduin ottamaan lainaa saadakseni katon pääni päälle ja ruokaa suuhun eikä sekään raha riitä, kun kaikki kuluu lääkärimaksuihin.

Kiukkuisena tänä aamuna huomasin vuotomäärän jälleen kerran suurentuneen. Aloin jo pohtia miten voisin hoidattaa asiani opiskelijoiden terveydenhuollon kautta, jotta saisin ilmaista hoitoa. Se vain on ongelmallista, kun taidan tarvita gynekologin välineitä vuodon selvittämiseen ja kaikki tietoni lapsettomuushoidoista on julkisella puolella. Onnekseni nyt vuoto tuntuu päivän mittaan vähentyneen.

Toistaiseksi en ole huomannut olossani mitään erityistä vikaa, vaikka olen menettänyt runsaasti verta. Se johtunee korkeasta verenpaineestani; itse asiassa hetkellinen vuotaminen voi jopa tehdä ihan hyvääkin verenpaineelle, eikö? Parempi siis odotella ja katsoa josko vuoto vaikka loppuisi itsestään.

2 kommenttia:

 1. HEI!
  Itseläni myös oli epäonnnistuiden ICSI hoitojen jälkeen välillä tosi tosi runsasta vuotoa ja kipuja. Pahimmillaan vuodin 12 pvää putkeen!
  Jaksamista ja tsemppiä sinulle! Luen blogiasi säännöllisesti ja toivon niin paljon teille onnistumista. Muistan itse vieläkin nuo tunteet joita käyt läpi vaikka haavat ovatkin jo arpeutumaan.


  Terveisin
  Nainen 79 (meillä pikkuinen 3 kk vanha ICSI alkuinen vauva... jota tehtiin TODELLA pitkän kaavan mukaan...)

  VastaaPoista
 2. Kiitos kommentistasi! On lohduttavaa tietää, että tästä on joku selvinnyt; vuotamisesta sekä lapsettomuudesta.

  VastaaPoista