tiistai 1. marraskuuta 2011

Labrassa käyty

...mutta vastaus tulee vasta kahden päivän päästä!

Se laboratorio, johon edellisellä kerralla vereni lähetettiin ja vastaus tuli saman päivän aikana, ei ole enää auki. Laboratoriotoiminta on keskitetty johonkin helkatan kuuseen. Se tarkoittaa, että koska tulokseni ei ole merkitty kiireelliseksi, verinäyte lähtee hyvällä tuurilla tänään, huonolla tuurilla huomenna laboratorioon ja se käsitellään kunhan kiireellisiltä ehditään. Mitä hittoa! Jälleen yksi asia, jota eivät ole viitsineet kertoa minulle ajoissa. Luottamukseni lapsettomuuspolin lääkärien ja hoitajien ammattitaitoon laski jälleen. Se alkaa olla aika nollan pinnassa.

Sainpa taas itkukohtauksen kun kuulin tämän asian. Oli pakko kertoa miksi asia on niin järkyttävä etten ihan näyttäisi idiootilta. Jouduin rauhoittelemaan itseni ja siistimään silmäni ennen kuin uskalsin poistua huoneesta odotushuoneen läpi hissille. Hoitaja oli onneksi ymmärtäväinen ja lupasi pientä toivoa: jos laboratoriolla ei ole pahasti kiireellisiä tapauksia saattaa vastaukseni olla jo huomenna aamulla valmis.

Aion siis alkaa pommittaa poliklinikan vastaanottoa puheluilla heti huomenna aamusta. IVF-hoitajan soittoaika on huomenna vasta iltapäivällä, siihen asti en jaksa odottaa mahdollisuutta ehkä päästä läpi hoitajalle, ehkä ei. Jos tulos ei ole ihan aamusta tullut, teen oman raskaustestin kotona. Tekisi mieleni tehdä jo nyt, mutta se vaatisi apteekissa käyntiä ja testin ostoa enkä kuitenkaan luottaisi tulokseen, kun olen jo juonut pannullisen teetäkin tänä aamuna.

Eilen illalla siteeseen ilmestynyt kuivahtanut veri ja tänä aamuna sama ilmiö hiukan pelottaa. Toisaalta eilisen kovempi vatsakipu on tänään laantunut. Ainakin toistaiseksi. Miten ikinä selviän mahdollisesti jopa kaksi päivää kuulematta tuloksia?!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti