tiistai 27. syyskuuta 2011

Pikkuhuomioita XXXVII

Keskustelimme huoneen sisustamisesta mieheni kanssa. Kyseinen huone on melko iso ja vietyämme sinne sängyn ja maton huone tuntui edelleen tyhjältä ja kaikuvalta. Mielestäni pelkät verhot eivät estä kaikumista ja tee huoneesta kodikasta.

Ehdotin huoneeseen sohvaa tyhjään tilaan. Sellainen on olemassa, siihen ei siis kuluisi rahaa. Mieheni mielestä sohvan vieminen asuntoon on typerää, koska sillä ei kuitenkaan istuta. Asukas tulee istumaan tupakeittiössään tv:n ääressä ja vain nukkumaan makuuhuoneessa.

Minä taas ajattelin, että käytettiin sohvaa istumiseen tai ei se on tärkeä huonekalu, koska se luo kodituntua ja poistaa kaikua. Mielestäni on tärkeää viihtyä myös makuuhuoneessa, vaikkei siellä kävisikään kuin nukkumassa. Itseäni ainakin ahdistaisi puolityhjä huone. Eikä se nyt täysin mahdotonta ole, etteikö sitä silloin tällöin käytettäisi istumiseen, mutta se ei olisi sen tärkein tehtävä tuossa huoneessa.

Jäin pohtimaan näköeroamme, jossa emme päässeet yhteisymmärrykseen. Mieheni mielestä sohvan funktio on, että sillä istutaan, ja jos sitä ei tulla pääasiassa käyttämään tuohon tarkoitukseen se on turha. Minusta taas kun oli valittavana tyhjyys tai jokin "rakennustarkoituksessaan vähän käytetty" huonekalu, sohva selkeästi puolusti paikkaansa tilassa. Kuka nyt puolityhjässä, kaikuvassa huoneessa haluaa asua?

En osaa hahmottaa miksi sohvaa pitäisi käyttää vain istumiseen, konkreettiseen käyttämiseen, eikä yllä mainittuihin muihin syihin istumisen sijaan tai ohessa itse istumisen ollessa vähäistä. Miksei huonekaluilla saisi olla pääasiallisina syinä olemassaoloonsa kuin konkretia ja se mihin käyttötarkoitukseen ne on rakennettu?

1 kommentti:

  1. Meillä vierashuoneen sohvaa käytetään pestyn pyykin säilytykseen, kunnes ne joku jaksaa viikata kaappiin. Joskus pyykki viihtyy sohvalla jopa niin pitkiä aikoja, että vaatteet ei ehdi kaappiin asti kun ne sohvalta pengotaan käyttöön ja sitten taas pyykkikoneen ja kuivauksen kautta sohvalle :D

    Kuten tästä jo saattoi päätellä niin meistä ei miehen kanssa siis kumpikaan ole kovin siivous intoinen ;) ja huone on muuten käyttämättömänä. Paitsi kun tulee yövieraita, jolloin vaatekaapit sitten pursuilee ääriään myöten, kun kaikki puhdas pyykki pitää saada niihin mahtumaan ;D

    Kaikennäköinen asioiden/esineiden lokerointi on rajoittavaa, joskus toivoisin itse osaavani nähdä paikkojen/huoneiden/esineiden käyttömahdollisuudet laajemmin. Luovuus vaan kukkimaan :)

    VastaaPoista