tiistai 6. syyskuuta 2011

Sähläystä

Tämä viikko ei ole alkanut mitenkään vakuuttavasti. Vasta toinen päivä viikkoa sekä opiskelua menossa ja olen jo valmis hermolepoon.

Muutin uuteen asuntoon opiskelupaikkakunnalla eilen. Heti ensi töikseni hajotin chilikastikepullon lattialle ja jouduin lainaamaan rätin sen siivoamiseksi. Toivottavasti sain rätistä kaikki lasinsirut pois ettei sen pahaa-aavistamaton seuraava käyttäjä saa yhtä paljon haavoja käsiinsä kuin minä sain rättiä pestessäni.

Eilen oli syksyn ensimmäinen luento. Kieltäydyin kaverin kutsusta lounastaa luennon aikaan, mutta koska luento ei suuresti houkutellut, päätin sittenkin käydä vain laittamassa nimeni listaan ja lähteä kahville kavereiden kanssa. Kyseessä on sivuaineen peruskurssi, josta en tietenkään tunne ketään; pääasiassa luennolla on tämän syksyn uusia opiskelijoita. Muistin vasta kahvilla istuessani, että en ollut ehtinyt kuulla tenttipäiviä ja –paikkoja kun kiirehdin kahville. Kyseinen luennoitsija ei ole erityisen innokas sähköpostiin vastaaja, joten vaihtoehtoja on neljä.

1. Kysellä tuntemattomilta ihmisiltä ennen luentoa (eli aulassa mennä ihmisryhmään ensin selvittämään odottavatko he pääsyä samalle luennolle vai johonkin viereisistä luentosaleista ja oikean ryhmän löydettyäni udella olisiko jollakin mukana edellisen kerran muistiinpanot ja sinne kirjoitettuna tenttiajat ja –paikat) tai 2. käydä luennoitsijan vastaanotolla hänen työhuoneessaan (eli ensin selvittää missä työhuone on ja milloin vastaanottoaika on, jos sellaista on) tai 3. olla hiljaa, käydä loput luennot kiltisti ja toivoa luennoitsijan kertovan uudelleen tarvittavat tiedot tenteistä – tai 4. jos olen kovin rohkea, voin nostaa käteni ja kysyä luennolla asiaa.

Koska aikomukseni ei ole istua luennoilla odottamassa sattuman ihmettä (vaan mennä tenttiin pelkän kirjan tuella) enkä uskalla keskeyttää luennoitsijaa lähemmäs sadan hengen luennolla, enkä tunkeutua utelemaan tuntemattomilta tenttiaikoja, käytännössä vaihtoehdoksi jää vain numero kaksi. Kun minä idiootti olisin malttanut istua luennolla eilen viisi minuuttia pidempään, koko ongelmaa ei olisi.

Tänä aamuna oli labran vuoro. Kävin verikokeissa ja EKG:ssa perjantaista sydänlääkäriä varten. Koska olen muuttanut nyt uuteen kaupunginosaan, luonnollisesti eksyin matkallani lähiterveyskeskukseen. Hortoilin kaduilla seitsemän aikaan aamusta aivan liian vähissä vaatteissa ja suihkusta märissä hiuksissa ainakin vartin, kunnes kysyin vastaantulleelta mummelilta apua. Muistin vasta mennessäni EKG:hen, että olin unohtanut ajella säärikarvat – nilkkoihin kun tulee yhdet mittauslätkistä. Noloa.

Noin tunti sitten pääsin vihdoin kotiin koko päivän kestäneeltä opiskelu-kokoustamisrupeamalta. Menin yhteiskeittiöömme laittamaan jotain pientä, nopeaa syötävää väsyneenä ja todella nälkäisenä. Törmäsin uuteen naapuriin siellä ja aloin jutella. Naapuri on kiinalainen tyttö, joka on vasta saapunut Turkuun. Keksin päässäni, että hänellä ei varmaan vielä ole kauheasti tuttuja täällä, joten häntä voisi kiinnostaa viikonloppuohjelma. Itse kun olen osittain mukana järjestämässä iltatapahtumaa ensi viikonlopuksi.

Hyvistä aikeistani huolimatta (syytän väsymystä ja nälkää!) sanoma taisi mennä hitusen ohi tytöltä, kun aloitin lauseeni jotenkin niin, että ”sinulla ei ole paljoa kavereita, joten tässä olisi ehdotus mitä tehdä viikonloppuna”, kun tarkoitus oli sanoa jotakin esim. ”onko sinulla viikonlopuksi suunnitelmia? Tässä olisi yksi idea mitä voisit turkulaisten kavereidesi kanssa tehdä lauantaina.”Tyttö tuskin enää ikinä puhuu kanssani tuon jälkeen. Toki hän vain hymyili kohteliaasti minulle yrittäessäni korjata virhettäni, mutta niin kiinalaisilla tuppaa olemaan tapana.

Jotta sähläyspäiväni olisi täydellinen, kaadoin ruoakseni valitsemaani mehukeittoa tasan samaan paikkaan lattialla kuin eilen hajotin kastikepullon ja jouduin taas pesemään lattiaa ennen kuin pääsin syömään. Juuri äsken tätä kirjoittaessani kippasin loput raejuustot ja mehukeitot lattialle sängyn viereen. Ei enää lattianpesua! Nyt on pakko käydä jo nukkumaan ja toivoa heräävänsä parempaan huomiseen.

ps. olen nyt taistellut tämän lähettämisen kanssa tunnin. Mistä saisi toimivan netin edes kerran muuttaessani uuteen asuntoon!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti