maanantai 12. syyskuuta 2011

Hittoon kaikki lääkärit!

Kävin tänä aamuna lapsettomuuspolilla. Viime käynnillä elokuussa hoitaja lupasi, että enää ei ole viivytyksiä ja uusi aika on sopivassa kohdassa kiertoa, joten ultrat voidaan aloittaa saman tien. Kuka nyt lupauksiaan haluaa pitää.

Tänään tapasin vain hoitajan enkä lääkäriä, toisin kuin elokuussa sanottiin. Kävin punnitsemassa itseni ja kaikki oli ok. Heidän vaakansa mukaan olin laihtunut yli kaksi kiloa elokuusta, oman vaakani mukaan 1,4 kiloa. Joka tapauksessa siinä ei ollut valittamista. Lisäksi uusi sydänlääkkeeni sai hyväksynnän. Eli kaikki kunnossa, hoidot voidaan aloittaa KUUKAUDEN päästä! Haistakaa nyt jo siellä!

Vaikka kyseinen hoitaja on todella mukava, olen tavannut hänet ennenkin, en pystynyt pidättämään suuttumistani. Jos minulle olisi tammikuussa sanottu, että pitää laihduttaa ja sydänlääke pitää vaihtaa, olisin uusissa hoidoissa jo ties monettako kertaa tässä kuussa. Päinvastoin sanottiin, että ei ole tarvetta laihduttaa eikä lääkityksestä puhuttu sanaakaan. Toukokuussa sitten vain ilmoitettiin, että kesällä poli ei ole auki, sinä aikana olisi hyväksi hukata viisi kiloa ja laitetaan paperit sisätautipolille lääkityksen tarkistamista varten. Elokuussa todettiin, että papereita ei ole laitettu eteen päin ja hoidot ei jatku ennen kuin lääkitys on kunnossa sekä olen laihtunut vielä sen puuttuvan vajaan kilon. Ja tuohon annettiin aikaa kuukausi perusteluna se, että sitten päästään alkamaan hoidot heti.

Olin niin raivoissani aamulla. Jos tammikuussa olisi alettu vahtia painoa ja laitettu paperit sisätautipolille, olisin jo viimeistään toukokuuhun mennessä ehtinyt uusiin hoitoihin. Nyt on hukattu puoli vuotta tyhjään odotteluun. Se tarkoittaa, että jos jo varastossa olevista kahdesta mahdollisuudesta en tule raskaaksi, uusia hoitoja ei ehdi enää tänä vuonna aloittaa ja joudumme maksamaan kaikki lääkkeet uudestaan Kela-korvaukseen asti. Puoli vuotta tyhjyyttä ja sen hintana lähes 700 euroa. Psykologiset vaikutukset pystyy vielä itselleen selittämään ja kestämään, mutta tuo rahanmenetys idiotismiin tuntuu järjettömän pahalta tässä rahatilanteessamme.

Niin ja internetistä tilattuja ovulaatiotestejä ei saa käyttää, ne on kuulemma liian epätarkkoja. Siispä apteekkeihin ja marketteihin metsästämään alle 10 euroa maksavia ovulaatiotestejä kasoittain. Mahtaako olla olemassa? Kuka siitä rahasta nyt tykkää, kai sitä pelkällä hanavedelläkin elää ja vaatteet voi aina tehdä verhoista kietomalla, kun ei ole varaa ompelukoneen sähköön.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti