torstai 30. joulukuuta 2010

Synttärisuunnitelmia

Katsoin tänään vaihteeksi Frendien uusintoja telkkarista. Tämänpäiväisessä jaksossa käytiin läpi hahmojen 30-vuotissynttäreitä. Olen nähnyt jakson ennenkin, mutta nyt se kosketti ensimmäistä kertaa hyvin henkilökohtaisella tasolla.

Olen alkanut jo suunnitella omia juhliani maaliskuulle. Yleensäkin heti joulun jälkeen on aika alkaa miettiä synttärijuhlien järjestämistä talven piristyksesi. Juhlien suunnittelu on hauskaa puuhaa. Paitsi näiden nyt edessä olevien juhlien.

En osaa vieläkään päättää pitäisinkö 30-vuotissynttärijuhlat vai juhlat jollain muulla nimellä. Juhlat nyt joka tapauksessa. Aika moni (opiskelu)kavereistani ei tiedä tai muista ikääni, koska se ei ole koskaan erityisemmin esillä. Kerroin ennen joulua 25-vuotiaalle opiskelukaverilleni synttäreistä, ja hän oli hyvin järkyttyneen näköinen. Hänen reaktionsa sai epäröimään jo tekemääni melkein-päätöstä kertoa ikäni avoimesti kaikille kysyjille. Miten voikin olla niin vaikeaa myöntää ääneen olevansa vanha. Olen harjoitellut koko syksyn iästä puhumista ja puhunutkin melko avoimesti tietyssä seurassa, mutta täysi avoimuus saati luonnollisuus on liian vaikeaa.

Frendien jaksossa lohdutti Rachelin elämäntilanne suhteessa omaani. Hän seurusteli 24-vuotiaan kanssa syntymäpäivänsä aikaan ja jätti tämän, koska mies oli liian nuori Rachelin tulevaisuudensuunnitelmia ajatellen. Hänen tavoitteensa oli saada lapsi ennen kuin täyttää 35 vuotta. Ehkä minäkin voisin ottaa saman tavoitteen. Kuulostaa melko realistiselta ja nostaa pienen taakan lähitulevaisuuden ajattelusta. Mutta pitäisiköhän ehtiä suorittamaan jotakin erityistä ennen 30-vuotispäivää, kuten Phoeben maili kengurupallolla pomppien?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti