perjantai 17. joulukuuta 2010

Rintojen paino

Aamulla suihkun jälkeen tapani mukaan tuskailin rintojeni painon kanssa. Tällä kertaa keksin kokeilla niiden painoa ja sen muuttumista eri asennoissa. Tässähän on eletty noiden möykkyjen kanssa vasta kohta 20 vuotta, oli jo aikakin tajuta mitä ne tekevät ryhdilleni.

Kannattelin rintoja käsilläni samalla kun siirtelin painoa päkiöiltä kantapäille ja vaihtelin selän asentoa. Olen tiennyt jo vuosia, että ryhtini on huono. Seison normaalisti lantio liian takana, mikä saa takapuolen pistämään esiin. Ja koska se on isoin osa minussa, sen korostaminen huonolla ryhdillä onkin ehdottomasti paras idea..

Osaan korjata ryhdin oikeaksi, mutta ”oikea ryhti” alkaa nopeasti sattua alaselkään varsinkin, jos yläselkä on jumissa. Nyt vasta todella ymmärsin miksi näin on. Rintojen takia.


Huomasin käsissäni rintojen painon olevan pienimmillään siinä asennossa, missä normaalisti seison. Seisoessani oikeanlaisessa ryhdissä rinnat painavat huomattavasti enemmän. Pienikin ylävartalon kallistus eteen päin helpottaa painoa – ja se automaattisesti siirtää lantiota taakse päin väärään asentoon. Jotta lantio pysyisi paikallaan ja saisin helpotuksen rintojen painoon, minun pitäisi köyristää selkää kuin Notredamen kellonsoittaja. Ei sekään mikään kaunis näky ole ja vaikeuttaa hengittämistä, puhumattakaan niskan omituisesta asennosta.

Päästään jälleen siihen asiaan, jota olen miettinyt vuosikausia. Rintojen pienennysleikkaus tekisi hyvää ryhdillekin. Jossakin lehdessä oli artikkeli rintansa pienennyttäneestä naisesta ja syyt mitä hän kertoi olivat kuin omasta suustani. Harmi vain, että artikkelin mukaan pienennysleikkauksen jälkeen ei pysty enää imettämään. Eli jos joskus minulla on sellaiseen leikkaukseen varaa, se pitää tehdä lasten saannin jälkeen. Tai sitten kun voi olla varma, ettei lapsia enää voi ilmestyä.

EDIT: Linkki rintojen punnitus-tekstiini.

2 kommenttia:

 1. Minä olen joskus pyöritellyt mielessäni tuota rintojen pienennysleikkaus asiaa. En ole kyllä siihen lainkaan tutustunut joten tuo ei-pysty-imettämään- asia tuli ihan uutena.

  Tässä laihdutusurakan aikana olen miettinyt monesti, että mitä tapahtuu rinnoilleni laihtuessani. Noh, tässä vaiheessa voin sanoa, että ne pienenevät. Ja hyvä niin. Nyt vaan roikkuvat paljon enemmän kuin aiemmin, mutta painavat silti vähemmän :)

  En tiedä onko se jokin optinen harha vai ihan oikeasti tapahtunut juttu, mutta minusta tuntuu, että rinnat olisivat siis kutistuneet muutenkin kuin vain "tyhjenemällä". Voi tietysti olla, että yritän vain lohduttaa itseäni näkemällä rintani kiinteämpinä :D

  No, oli miten oli, olen todella iloinen siitä, että etuvarustukseni on keventynyt ja ryhti sitä myötä parantunut. Ehkä tuo kuntosalilla käynti ja yläselän lihaksien voimistaminen on tehnyt tehtävänsä.

  Ennen puukon alle lähtemista voisin suositella kokeilemaan myös tuota kuntosalia ja yläselän liikkeitä. :) Jospa sieltä sitten löytyisi apu sinunkin rintaongelmaan.

  Ja vielä muuten pitää tähän sanoa, että vaikka harvoin täällä kommentoinkin, niin aina käyn merkintösi lukemassa. Minusta sinulla on paljon hyviä oivalluksia ja olet hyvä kirjoittamaan. :)

  Oikein mukavaa Joulun odotusta ja loppuvuotta :)

  VastaaPoista
 2. Kiva kuulla kokemuksistasi. Mä en ole ollut koskaan näin painava kuin nyt, joten en vielä tiedä miten rintani tulee muuttumaan, jos/kun laihdun. Toivottavasti kokemuksesi niiden kiinteytymisestä on todellinen, sitten mullakin on toivoa. :) Valitettavasti mulla oli laihana yhtä isokokoiset rinnat, painoa on kuvitelmieni mukaan tullut vähän lisää muttei kokoa. Ja ryhti oli yhtä huono silloinkin kun kävin aktiivisesti salilla. Oon siis hyvin skeptinen sen reseptin toimivuudesta mun kohdalla, mutta tosi hienoa kun sä olet löytänyt siitä avun.

  Näihin selkävaivoihin ei tunnu mulla vaikuttavan paino vaan sen painon jakautuminen vääriin paikkoihin. Jos en voi saada painoa pois rinnasta niin ehkä sitä pitäisi lisätä keskivartaloon; tulis tasapainoa?

  Kiitos kauniista sanoistasi. Kiva välillä huomata ettei ihan yksikseen täällä kirjoittele. :)

  Rentoa ja rauhallista joulunaikaa. (jouluna ei saa laihduttaa liikaa ettei mene ilo syömisestä) ;)

  VastaaPoista