tiistai 21. joulukuuta 2010

Laihdutus, osa 9

Siitä on nyt kulunut melkein kuukausi, kun haastoin itseni sentinmittausprojektiin. Tänä aamuna otin uudet mitat ja lopetan laihduttamisen seuraavan viikon ajaksi. Tai en ainakaan aio tuntea huonoa omaatuntoa joka suupalasta, jonka syön jouluna. Rakastan jouluruokia.

Olen tässä joulukuun mittaan kironnut itseäni ja typerää ideaani alkaa vahtia syömisiäni tarkemmin juuri pikkujoulukaudella. Joka puolelta eteeni työnnetään glögiä, joulutorttuja ja pipareita. Juhlia pitäisi joka viikko vähintään kerran, parhaimmillaan kolmena iltana ja jokaisissa juhlissa joku sanoo ”juhlitaan vain tämän kerran, ota lisää herkkuja”.

Muun ajan joulukuusta olen stressannut viimeisiä tenttejä ja yrittänyt opiskella. Tuntuu, ettei varsinaiselle laihdutukselle ole ollut aikaa, mutta toisaalta ei ole ollut syömisellekään. Ehkä stressi kuluttaa kaloreita? Urheillut olen kerran viikossa. Keskityin urheilussani reisiä ja käsivarsia vahvistaviin liikkeisiin. Olen pyrkinyt jättämään auton kotiin joka päivä ja kävelemään paikkoihin. Kohtuullisesti olen onnistunutkin, tosin tavaroiden kanssa en edelleenkään ole viitsinyt portaita kävellä kun hissi kerran on olemassa.

Tunnustan syöneeni useamman joulutortun, juoneeni glögiä ja herkutelleeni pipareilla. Olen kuitenkin yrittänyt malttaa mieleni ja valita notkuvista herkkupöydistä sen kevyimmän vaihtoehdon ja jättänyt santsikupin ottamatta. Ruuan suhteen olen ollut valikoiva ja syönyt paljon kasviskeittoja ynnä muuta kevyttä. Silti tältä pohjalta lähtiessäni mittaamaan saavutuksiani jännitti aika paljon olenko laihtunut yhtään.

Tässä uudet mitat ja erotus edellisiin:

Käsivarsi (vasen hauis) 32 cm, -2 cm
Rinnanympärys 98 cm, -2 cm (en jaksa uskoa, että rinnat oikeasti pienenisivät, kun ovat olleet laihana suunnilleen saman kokoiset – samat rintsikat käy nyt kuin laihanakin)

Vyötärö 76 cm, -5 cm (pakko oli olla turvoksissa edellisen mittauksen aikana. Epätodellinen luku)

Lantio 105 cm, -8 cm
Reisi (vasen) 71 cm, -10 cm

Luvut olivat niin epäuskottavia, että mittasin ne moneen kertaan ja kokeilin eri kohdistakin, jos olisinkin vahingossa mitannut väärästä kohtaa. Mutta uskottava se on. Varsinkin lantiosta ja reisistä nyt onkin varaa lähteä, mutta että noin lyhyessä ajassa noin paljon? Voisiko kuukautiskierron ajankohta vaikuttaa nesteturvotuksen muodossa mittauksiini?

Haluaisin olla iloinen näin hyvästä saavutuksesta, mutta tunnen saaneeni sen ilman kunnon työtä ja palkkio työstä on kivempaa kuin ”ilmaiseksi” saaminen. Jo tuon kirjoittaminen kuulostaa hullulta. Hyväksytään, laihtuminen voi olla myös helppoa ainakin tässä vaiheessa urakkaa. Viimeiset kilot ne hankalin on karistaa. Katsotaan tilannetta taas uudestaan joulun mässäilyjen ja liikkumattomuuden jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti