sunnuntai 14. marraskuuta 2010

Pikkuhuomioita XX

Saadessani nauttia näiden kuukautisten aikana kaksi päivää elämäni kovinta vatsakipua, olen huomannut miten moneen asiaan vatsalihasten käyttö vaikuttaa. Jossain ryhmäjumpassa kuultu ”keskivartalo vaikuttaa kaikkeen, nyt jumpataan vatsalihakset kuntoon” ei tunnukaan enää perättömältä lausahdukselta.

Vatsani on ollut niin kipeä, että kaikki liike on sattunut. Liian nopeasti hengittäminen, naurahtaminen, toisen ihmisen liikkeet, jotka ovat hipaisseet vatsaani...
Vatsa on vaikuttanut myös ennalta-arvaamattomiin asioihin. Ensimmäisenä päivänä oli hankalaa olla koneella, vaikka makaankin sohvalla läppäri sylissä, koska näppäimistön käyttö heilutti liikaa vatsaa. En myöskään pystynyt avaamaan pullojen kierrekorkkeja, koska se olisi vaatinut voimaa vatsasta asti. Kaikenlaisten painavien (~yli 500g) asioiden nosteluyritykset jäivät yrityksiksi.


Luonnollisesti ylösnouseminen istumasta tai makaamasta on ollut hankalaa ilman apua. Kaikenlainen kurottelu on ollut kielletty. Käveleminen ilman vatsalihasten toimintaa oli mahdotonta, joten tyydyin kävellessä pidättämään hengitystä ja kulkemaan kyyryssä. Saunassa huomasin, etten pääse millään korkeaa ensimmäistä porrasta ylös.

Kunhan selviän näistä menkoista alan taas jumpata vatsalihaksia ihan urakalla. En tiedä miksi sain tällaisen järjettömän kivun tällä kertaa mutta en halua sitä uudestaan. Ehkä vatsalihasten kunto vaikuttaisi asiaan?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti