keskiviikko 24. marraskuuta 2010

Laihdutus, osa 7

Laihdutusmotivaationi on edelleen hukassa. Sitä hakeakseni olen lueskellut erinäisiä blogeja ja nettisivustoja, tarkemmin seuraan kahta laihdutuksesta kertovaa blogia.

Silmun ja Sinellan tekstejä lukiessani koen huonon omantunnon pistoksen. En ole pitkään aikaan jaksanut olla niin tarkka laihdutuksessani. Saati ahkera. Nyt on aika kääntää uusi lehti ja ottaa kiri. Jouluun asti aion olla ahkera: liikkua ja vahtia syömisiäni. Jouluna en aio vahtia yhtään mitään; menemme tänä jouluna appivanhemmille ja siellä kaikki tehdään kermaan ja voihin. En siis voisi syödä mitään siellä. Mutta nyt noin kuukauden voin olla erityisen tarkka, katsotaan johtaako se mihinkään.

Tähän liittyen päätin mitata olennaiset mitat ja katsoa ehtiikö ne muuttua kuukaudessa. Jotta olisin tosissani, kirjaan ne tänne ylös nyt ja kuukauden päästä. Olette motivaationi muistuttajat, julkisesti on ikävämpi epäonnistua. (kyllä hyvä ystäväni, kun tulen käymään seuraavan kerran, tilaa hissi ylös ja pidä se varattuna, jotta joudun portaisiin)

Mittasin kaikki nämä paksuimmasta kohdastaan:

Käsivarsi (vasen hauis) 34 cm
Rinnanympärys 100 cm (ihan vain vertailun vuoksi: rintojen alta mitattuna ympärys 65 cm. Kylkiluut tuntuu ja näkyy asennossa kuin asennossa. Kertoo jotain vartaloni muodosta.)

Vyötärö 81 cm (voi masennus, vyötärö on ollut aina se ainoa kapea kohtani ja nyt sekin on kasvanut viime mittauksesta. Tosin ennen mittausta juomallani pannullisella teetä on voinut olla parin sentin turvottava vaikutus.)
Lantio 113 cm (aina ja ikuisesti levein kohtani)
Reisi (vasen) 81 cm

Lyhyt selailu keskustelupalstoilla ja terveyssivustoilla kertoo, että tavoitteena pitäisi olla lantio 90-100, reisi 50-60, vyötärö alle 80. Käsivarsista en löytänyt tietoa. Katsotaan edistynkö kuukaudessa yhtään senttiä.

2 kommenttia:

  1. Olen aina ajatellut, jotta reiteni on kamalan paksut, mutta loppupeleissä ne ei ehkä olekkaan, kun miettii liikakiloja, ja tuota reisi suositusta. Jesh! mutta joo vyötärö ja lantiossa on työnsarkaa, mutta kyllähän ne minulla kutistuu tässä pikkuhiljaa =).

    Ja tsemppiä urakkaasi.

    VastaaPoista
  2. Kiitos. Tsemppiä myös sulle omaan urakkaasi!

    VastaaPoista