keskiviikko 29. syyskuuta 2010

Ostoksilla

Käväisin eilen kaupassa nälkäisenä. Suuri virhe. Tein kauppalistan valmiiksi, jotta välttyisin heräteostoilta. Se toimii aina toisinaan, mutta ei tällä kertaa.

Rasvaisia ruokia onnistuin melko hyvin välttelemään, mutta lompakolle reissu tuli kalliiksi. Nälkäisenä ei jaksa käyttää aikaa ja etsiä sitä halvinta vaihtoehtoa pitkiltä hyllyiltä. Ostettava ruokamäärä myös tuppaa kasvamaan nälkäisenä. Kahden Yosan sijaan matkaan lähti kuusi erimakuista Yosaa, leivän päälle pelkän juuston sijaan kahta erilaista juustoa ja kasvisleikkelettä, joka ei myöskään ole tuote halvimmasta päästä mutta herkkua.

Himoitsin kaikkea näkemääni suolaista ruokaa ja päädyin ostamaan tiskiltä valmista perunamuusia (raskasta mutta edullista) ja kasvispihvin sekä fetasalaattia (oi sitä rasvan määrää!) illaksi. Tiskissä oli tarjolla myös rahkaa, joka sai veden kielelle, joten ostin maustamatonta, vähärasvaista rahkaa ja hedelmiä sen kanssa syötäväksi. Tässä pystyin sentään onnittelemaan itseäni: valitsin kevyemmän ja halvemman vaihtoehdon tiskin valmiin rahkan sijaan.

Suklaata olin aikonut ostaa jo kauppaan astuessani. Suklaalakkoni on pitänyt hyvin, olen syönyt suklaata vain hyvin pieniä määriä ennalta itselleni määrääminäni päivinä enkä ole repsahtanut kertaakaan. Olen kärsinyt päänsärkyni ja muut vieroitusoireet ja olo on jo alkanut helpottaa. Harmi vain, että sen yhden patukan sijaan ostin eilen pussillisen Amerikan pastilleja (suurta herkkua) ja levyllisen suklaata. En tiedä miten pystyn pidättelemään itseäni seuraavan viikon ajan, kun tiedän kaapissa olevan suklaata. Ainakaan tänä aamuna se ei onnistunut.

Nyt kaduttaa koko eilinen kauppareissu. Kaapissani on herkullista tuoretta kauraleipää, juusto vie kielen mennessään ja makean himoon on rahkaa ja monta Yosaa. Ja lompakkoni tyhjeni. Tuhlausmorkkis yhdistettynä ahmimismorkkikseen ei ole paras olotila.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti