torstai 20. tammikuuta 2011

Opiskelua lapsenhankinnan ohessa

Lähetin juuri professorille viestin, jossa selittelen miksi en aio osallistua graduseminaariin tänä keväänä ja milloin aion saada työni valmiiksi.

Professori ei ole kaukainen ja pelottava, enemmänkin päinvastoin, mutta oli silti vaikeaa kirjoittaa viestiä. Miten kirjoittaa kertomatta tulevista hoidoista uskottava selitys miksi en voi istua joka viikko seminaarissa ja kirjoittaa graduani tänä keväänä? Miten muotoilla, että toivon pitäväni äitiyslomaa ensi vuoden mainitsematta mahdollista raskautta?

Viestin kirjoittaminen sai minut pohtimaan valmistumista. Milloin pitäisi valmistua suhteessa lapsensaamiseen? Pitäisikö kiirehtiä valmiiksi ennen synnytystä (olettaen sellaisen olevan tulossa vuoden/puolentoista sisään) vai jättää opinnot ja jatkaa niitä äitiyslomalla tai sen jälkeen? Olisihan se parempi pysytellä opiskelijana ja saada opiskelijan alennukset kuin jättäytyä tyhjän päälle eli valmistua työttömäksi äitiyslomalaiseksi. Toisaalta jos pitää pitkän äitiysloman on gradun pariin palaaminen varmasti hankalaa.
Opiskelu ja lapsensaanti ei sovi yhteen. Ei sovi myöskään 30-vuotias, opiskelu ja lapsensaanti. Tunnen itseni jälleen aivan liian vanhaksi yliopistoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti