torstai 6. tammikuuta 2011

Kutisevat rinnat

Olen tässä jo parisen viikkoa ihmetellyt rintojeni kutinaa. Niitä ei ole koskaan ennen kutissut näin tuskaisesti ja usein. En ole lähiaikoina käyttänyt uusia vaatteita, en vaihtanut saippuaa enkä pyykinpesuainetta.
Luonnollisesti etsin syytä googlettamalla. Enkä pitänyt vaihtoehdoista yhtä epätodennäköistä, toivottua vaihtoehtoa lukuunottamatta.

Paras vaihtoehto olisi tietysti raskaus. Mutta se on epätodennäköinen, koska juuri nyt istun tuskaisissa kuukautiskivuissa sohvan nurkassa kykenemättä liikuttamaan koko alavartaloani. Sen lisäksi tein jo eilen negatiivisen raskaustestin, koska kuukautiset olivat kaksi päivää myöhässä.

Muita vaihtoehtoja kutinaan on ovulaatioaika ja menkkojen alkaminen, mutta miksi nyt yhtäkkiä ne olisivat molemmat alkaneet oireilla kutinalla kun eivät ennenkään ole niin tehneet? Tuskin syy löytyy sieltä.

Epämiellyttävin vaihtoehto on rintasyöpä. Pitää tänään käydä rinnat läpi möykkyjen löytämiseksi, ihan varmuuden vuoksi. Olen kyllä etsinyt epäilyttäviä muhkuroita säännöllisesti, eikä mitään ole sattunut sormiin osumaan. Tästä pitää vielä etsiä lisätietoa; voiko kutina yksistään ilman muhkuraa olla oire syövästä.

Loogisin vaihtoehto kutinalle lienee joltakin keskustelupalstalta löytynyt kommentti, jonka mukaan ainakin kainaloa voi kutittaa lihaskireys (lääkärin diagnoosi jopa). Kainaloanikin on kutittanut silloin tällöin viime aikoina. Siihen auttaisi yksinkertainen venyttely. Tosin rintojen suhteen olen hiukan epäilevä – eihän niissä ole lihasta jota venytellä, läski siinä kutisee. Olen jo onnistunut raapimaan toisesta rinnasta ihoa rikki, joten tässä vaiheessa haluan uskoa voivani venyttelyllä helpottaa kutinaa. Eikä venyttely mene koskaan hukkaan vaikkei kutinaan auttaisikaan.

7 kommenttia:

 1. Kuulostaapa ikävältä...
  Minun ratkaisuni kaikkeen kutinaan (miehellä on atopiaan taipuvainen iho) on rasva... laitan rasvaa myös hyttystenpuremiin ja ihan mihin tahansa, joka kutittaa (paitsi päänahkaan).

  VastaaPoista
 2. Pitänee kokeilla rasvaisempaa rasvaa kuin mitä meillä on. Ehkä se auttaa. Aqualan L tuntuu liian kevyeltä, imeytyy heti. Mitä sä käytät?

  Tulin ajatelleeksi tuon tekstin julkaistuani, että nuorena rintojen kasvaessa niitä kutitti. Mitä jos rinnat kasvaa tai pienenee ja siksi kutittaa? Iho joutuu venytykselle ja uusiin muotoihin? (toivottavasti ei kasva!)

  VastaaPoista
 3. Itse käytän rintojen kutinaan Abobasen punaista rasvaa.. Se on tähän mennessä auttanut kutinaan.

  VastaaPoista
 4. Itsellä sama ongelma ja olen kyllä taipuvainen atooppiseen ihoon, mutta luulen että ihan normaaliinkin ja sekaihoon auttaa kortisonivoide. Eikun apteekkiin ja ostamaan kortisonivoidetta, sininen tuubi, löytyy eri kokoisia ja eri hintaisia. Halvin 3 euron paikkeilla, eli varmasti varaa on. :)

  VastaaPoista
 5. mulla lähes sama, mutta testiä en ole tehnyt.. rasvaa olen laittanut, epäilen raskautta mutta menkat on tullut normaalisti ja olen ulkomailla eli lääkäriin on hankala mennä.. huimaustakin loytyy.. :o mitä teeen?

  VastaaPoista
 6. Tee raskaustesti. Ne on samanlaisia maasta riippumatta, ei tarvi käyttöohjeita ymmärtää sen tarkemmin. Joskin saatavuus joissakin katolisissa ja muslimimaissa on rajoitetumpaa. Tai vaihtoehtoisesti, jos olet vaihtamassa maata "helpomman lääkärikäynnin maahan" lähikuukausina, elä kuten olisit raskaana; varo tiettyjä ruoka-aineita, käy vaa'alla nouseeko paino äläkä ainakaan laihduta ja rasita itseäsi liian raskaassa fyysisessä työssä (lähinnä nostelu ja työn pitkäkestoisuus). Huimaus voi johtua liian vähäisestä juomisesta/ravintoaineiden saannista, jos olet raskaana. Ei varovaisuudesta ainakaan ole haittaa!

  VastaaPoista