tiistai 11. tammikuuta 2011

...ja näin se etenee

Aloitan estolääkityksellä, pistän sitä itseeni kaksi kuukautta, kerran kuussa. Normaalisti sitä käytetään yhden kuukauden ajan, endon takia minulla kaksi kuukautta. Se estää normaalin ovulaation ja saattaa aiheuttaa vaihdevuosien tapaisia oireita. Eipä ainakaan tule kylmä lopputalvi, jos kaksi kuukautta kärsin kuumista aalloista.

Maaliskuussa alan piikittää hormoneja. Ne aiheuttavat munarakkuloiden kasvun ja munasolujen kypsymisen munasarjoissa. Sen jälkeen on vuorossa lääke, joka irrottaa kypsyneet munasolut ja munasolujen keräämisen jälkeen lääke, joka muuttaa kohdun limakalvon suotuisaksi alkion kiinnittyä.

Lääkityksen välissä otetaan päiväkirurgiassa yleensä puudutuksessa, mutta endon kipujen takia minulla ilmeisesti nukutuksessa kypsiä munasoluja pois. Lääkäri sanoi operaation vaativan kolme sairaspäivää. Miten paljon kipua sitä oikein joutuu kestämään? Nukutus vähän hirvittää, en ole vielä kertaakaan päässyt nukutuksen jälkeen samana päivänä pois sairaalasta.

Tämän jälkeen mieheni vie spermaa sairaalaan, se kohtaa munasolut maljassa (vähän pettynyt ettei oikeasti koeputkessa) ja hedelmöittää niistä osan. Yksi näistä laitetaan kohtuuni ja loput pakastetaan. Tadaa, olen raskaana. Ja sitten jännitetään kuinka pitkään.

1 kommentti:

  1. Onnea siis matkaan!
    Minä taidan päästä vähän nopeammin siirtoon, mutta hyvällä tuurilla sitten odotellaan vauvaa saapuvaksi yhtä aikaa.

    Tsemppiä hoitoon! Toivottavasti lääkkeet tehoaa eikä kovin pahoja oireita tule.

    VastaaPoista