tiistai 4. syyskuuta 2012

Viivästys

Olin päättänyt, että kyselen munasolujen sulatuksesta vähän yhdeksän jälkeen, jotta en osu aamuruhkaan sairaanhoitajalle. Juuri kun olin aikeissa soittaa puhelin soi. Tunnistin numeron klinikan numeroksi. Hetkisen tuijotin puhelinta ja ajattelin, että tässä se nyt oli, yksikään neljästä munasolusta ei ole selvinnyt sulatuksesta.

Oloni oli omituisen rauhallinen. Alistunut. Ehkä lievän pahoinvoiva, mutta sydän ei jättänyt lyöntiä väliin, en ahdistunut eikä itku tehnyt tuloaan. Olenko jo liiaksi hyväksynyt lapsettomuuden vai olenko pessimisti vain näiden PASien kanssa ja uusi toivo nousee uuden hoidon myötä?

Oli miten oli, hoitaja soitti ihan muuta asiaa. Kaksi munasolua olivat molemmat selvinneet sulatuksesta hyvin, mutta ne ovat alikehittyneitä. Niitä pitää jatkoviljellä, joten tänään ei ole siirtoa. Mahdollinen siirto tapahtuu torstaina, mikäli solut kehittyvät hyvin. Minun pitää olla torstaina aamusta asti puhelimen ääressä valmiina ryntäämään klinikalle kun soitto tulee. Onneksi asumme melko lähellä klinikkaa. Vähän ihmetyttää tämä aikataulu, kuinka kauas ovulaatiosta voidaankaan mennä tällaisessa tapauksessa, kun viime vuonna ajankohta oli niin kovin millintarkka luonnolliseen kiertoon PASia tehdessä.

Toivoa siis vielä on aina torstaihin asti. Mikäli solut eivät kehity odotetussa vauhdissa, siirtoa ei tehdä lainkaan. Viimeiset kaksi munasolua jätetään pakkaseen odottamaan toista yrityskertaa. Hoitaja lohdutteli, että mikäli solut eivät kasva viljelyssä eivät ne olisi kasvaneet kohdussakaan, joten tässä ei nyt menetetä yhtään mitään.

3 kommenttia:

  1. Hyvä juttu, ettei toivo ainakaan ihan tyystin mennyt. Toivottavasti pikkuiset kasvavat viljelyssä ja pääsette sitten torstaina sinne siirtoon!

    Tsemppiä vielä jännäilyyn :)Minä toivotan kaikkea hyvää !

    VastaaPoista
  2. Hui jännittävää. Toivottavasti solut nyt kasvaisivat! Kovasti tsemppiä! :)

    VastaaPoista