maanantai 17. syyskuuta 2012

Uusi hankaluus

Eilen iltapäivällä iski hirvittävä vatsakipu. En pystynyt liikkumaan pariin tuntiin, otin gramman verran Panadolia ja toivoin olon helpottavan. Hoitojen myötä alavatsakivut on alkaneet yhä kipeämmin levitä jalkakivuiksi ja viedä lihaksista voimat pois. Tällä kertaa kipu oli jalkojen lisäksi myös ylempänä vatsassa, mikä on poikkeuksellista. Olimme kaveriporukalla mökillä ja teimme juuri lähtöä kivun iskiessä. Mahtava ajoitus... Onneksi paikalla oli muitakin ajokortin omaavia, joten minun ei ollut pakko ajaa kotiin.

Olen eilisestä asti tihkunut kuivunutta verta. Sitä suuremmalla syyllä oli tärkeää päästä tänään verikokeeseen ja saada tietää mitä vuoto tarkoittaa. Olimme sopineet klinikalla, että käyn lähiterveyskeskuksessa tänään.

Kun vuoroni labrassa tuli ei koneella ollutkaan mitään pyyntöä verikokeesta. Olin lähtenyt matkaan suoraan sängystä ilman mitään tavaroita. Labran täti sanoi, ettei voi tehdä asialle mitään, vaan minun itseni pitää soittaa klinikalle. Olin saada paniikkikohtauksen. Ei minulla ollut puhelinta mukana, minun pitäisi pyöräillä kotiin, jättää soittopyyntö IVF-hoitajalle ja odottaa vastausta. Joten en saisi tänään tietää testin tulosta.

Vetosin tädin sydämeen parhaani mukaan ja hän suostuikin lopulta soittamaan klinikalle ja selvittämään asian. 10 minuutin kuluttua hän tuli takaisin huoneeseen ja otti verikokeen. Hän oli saanut kiinni ihmisen, joka tiesi asiasta ja laittoi koepyynnön koneelle. Ilmeisesti pyyntö oli unohtunut laittaa silloin hoitojen aikaan. Miten luottamusta herättävää toimintaa taas klinikaltamme. Unohdetaan tilata tällainen pieni asia kuin raskaustesti PASin jälkeen.

Nyt kun pyöräilin kotiin vuotomäärä kasvoi. Toivoa sopii, että jokin ei kohtuun liittyvä osa vain ärtyi pyörän satulasta tai jotain ja vuotaa nyt tuoretta verta jostain ihan muualta hetken aikaa. Tuloksen verikokeesta pitäisi olla valmiina IVF-hoitajan soittoaikaan iltapäivällä.

3 kommenttia:

 1. Voi samperi vieköön minkälainen rupeama sinulla takana! Toivottavasti vuoto ei tarkoita mitään pahaa ja toivottavasti kivut eivät uusiudu.

  Toisaalta tuli mieleeni, että Pyykkivuoren Prinsessa kirjoitti juuri blogissaan pissitulehduksesta (http://pyykkis.blogspot.fi/), ettei vain olisi sellaista...?

  Minä toivotan hirveän määrän tsemppiä ja toivon tuloksen olevan iloinen ja onnellinen :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos.
  Eipä tullut tulehdusvaihtoehto mieleen, se voisi hyvinkin sopia tähän kiputilaan. Katsotaan mitä hoitaja sanoo kunhan pääsen soittamaan ja kuulemaan tulokset.

  VastaaPoista