lauantai 8. syyskuuta 2012

Kauhujen aika

Piinapäivät on jotenkin liian kaunis sana kuvaamaan tämän hetkistä tilannettani. Kauhu kuvastaa sitä paremmin. Pakokauhu jopa. Ihan kuin tämä olisi jotenkin lopullista tässä ja nyt. Omituista.

Sama suomeksi: hyvin kehittynyt alkio siirrettiin kohtuuni torstaina. Voin mennä verikokeeseen maanantaina 17.9., koska se on sulatuspäivästä kaksi viikkoa eteen päin. Nämä kaksi päivää olen viettänyt vuorotellen tuntien kauhua tulevaa elämänmuutosta (vauvaa) kohtaan ja uutta negaa kohtaan. Juuri nyt tuntuu, ettei siellä taida enää olla mitään. Kyttään jokaista erittämääni mönjää (mikä on lähinnä lugea), vessassakäyntitahtiani, asentojani (kaikki vatsalihasliikkeet ja hyppimiset on ehdottomasti kielletty muutaman päivän), syömisiäni, kaikkea mahdollista. Tiedän, ettei kyttäämisestä ole mitään hyötyä, mutta kun muutakaan en voi tehdä odottaessa.

Juttelin siirrossa lääkärin kanssa peloistani ja oletuksistani, siitä pidempi postaus myöhemmin. Nyt kärsimään taas yhden päivän tuskallista nälkää Lugesteronin sivuvaikutuksena. Asiaan suoraan liittymättömänä sivuhuomautuksena; jossain vanhassa Hyvä Terveys-lehdessä kysymyspalstalla joku kysyi keltarauhashormonipilleireistä voiko ne aiheuttaa lihomista. Lääkäri vastauksessaan tyrmäsi ajatuksen täysin ja syyllisti kysyjän laiskaksi sohvaperunaksi kun on mennyt lyhyessä ajassa lihomaan niin paljon. Raivostutti niin paljon etten enää lue kyseistä lehteä – syyllistää toista kun itsellä ei ole asiallista tietoa omasta alastaan. Epäammattimaista.

3 kommenttia:

 1. Oletko itse kieltänyt itseltäsi vatsalihasliikkeet ja pomppimiset vai muut tahot? Itselläni kun ei vielä ole kokemusta kyseessä olevista hoidoista mutta eikös yleinen käsitys ole ettei niillä pitäisi olla vaikutusta kiinnittymisiin ynnä muihin, mutta ymmärrän kyllä että noin saattaa mieli haluta tehdä...

  Toimeliaita piinapäiviä sinulle, jotta ei tarvitsi oireita vahdata niin tarkasti. Ja toivotaan parasta! :)

  VastaaPoista
 2. Onnea matkaan ja rauhallisuutta kyttäämiseen :)

  VastaaPoista
 3. Anteeksi hitauteni vastaamisessa. Kiitos viesteistä, on aina lohdullista saada tukea teiltä täällä.
  Pomppimiset on kielletty muista syistä kuin kiinnittymisen takia, vatsalihasliikkeiden kanssa olen varovainen koska olen vainoharhainen. Terveysongelmia on kasaantunut vähän liikoja, niin paljon etten ole jaksanut täällä niitä luetella. Mieluummin unohtaisin ne kaikki. Mistä sitä tietää mikä siihen kiinnittymiseenkään todellisuudessa vaikuttaa, ei pidä ottaa liikaa riskejä kuten käydä salilla vatsalihaksia rääkkäämässä. Hermoheikko sekopää täällä tuskailee taas.

  VastaaPoista