perjantai 30. maaliskuuta 2012

Oireiden kyttäystä

Tämä menee kerta kerralta ja päivä päivältä vainoharhaisemmaksi. Jokainen tuntemus kehossa on varma merkki joko raskauden puolesta tai sitä vastaan. Vielä en ole alkanut teelehdistä ennustaa, mutta juuri nyt sekään ei tunnu mahdottomalta ajatukselta. Sen ainakin olen päättänyt, että kunhan ehdin apteekkiin ostan kasan raskaustestejä ja teen ainakin yhden jo tällä viikolla. En tiedä mitä hyötyä tekemisestä on enkä ole koskaan ennen ollut näin kärsimätön, mutta nyt ei vaan kestä pidempään olla kokeilematta.

Pikkunipistys ja paineen tunne alavatsassa kertoo, että kaikki on hyvin. Selkeästi lapsi siellä tekee tilaa itselleen. Kivuttomuus on kauhistus, onko kohtuni sittenkin tyhjä? Liika kipu taas enteilee kuukautiskramppeja ja kohdun tyhjenemistä. Pienikin siteeseen valunut lugemäärä tai vuodon tunne (jonka uskon suurimmaksi osaksi kuvittelevani) on merkki epäonnistumisesta. Ahkera vessassakäynti kertoo myös paineesta ja on siis hyvä asia, toisaalta jokainen vessakäynti on pelottava etten vaan vahingossa ”pudota” kyytiläistä. Niin kuin se muka olisi mahdollista. Rintojen eilen alkanut aristus on erittäin hyvä asia, mutta sitten taas toisaalta samaan aikaan alkanut nenäverenvuoto enteilee kuukautisia.

Eilen illalla sattui outoa. Aamulla laittamani luget eivät olleet sotkeneet sidettä juuri lainkaan ja uusien laittaminen yöksi oli kuin laittaisi ensimmäiset eli siistiä puuhaa. Tarkistin heti levystä, että olin todella muistanut aamuiset pallukat laittaa. Otin tämän merkkinä onnistumisesta, jospa aamullisilla lugeilla oli muuta tekemistä kuin valua ulos. Tietysti on mahdollista, että huolimaton laittaminen valutti ne saman tien ulos, mutta se on liian pelottava vaihtoehto, joten päätin mennä tuolla positiivisella vaihtoehdolla.

Pakko saada se testi tehtyä pian. Pää hajoaa ja itsehillintä on jossain toisessa maanosassa lomailemassa. En ole millään keksinyt miten selitän täydellisen alkoholittomuuteni reissussa muulla kuin raskaudella. Jos sanon raskauden syyksi, on vatsani seuraajia ympäri Eurooppaa ja joudun heille kaikille jotain selittämään mikäli vauvaa ei tule. Toisaalta mikään muu mitä keksin ei selitä sitä miksen voi ottaa yhtä tuoppia olutta, kun kaikki tietävät kuinka suuri oluen ystävä olen. Toisaalta joidenkin mukaan periaatteessa alkoholittomuus alkaa vasta raskaustestistä, mutta tässä on niin paljon pelissä etten uskaltaisi riskeerata mitään. Kyllähän jotkut vauvat selviävät maailmaan vahingoittumattomina huumaäideistäkin, joten voihan sitä ottaa riskin kun tämä raskautuminen on ollut niin kovin helppoa ja nopeaa tähänkin asti?

Ei, ei ja ei. Tiedän, että sisässäni on alkio lähtenyt kasvamaan enkä aio riskeerata sen kasvua millään raskausaikana vaaralliseksi tunnetulla aineella. En tiedä onko alkio sisälläni vielä viikon päästä, mutta ainakaan omin toimin en sitä sieltä poista ja aio tuntea syyllisyyttä asiasta. Jos se ei pysy kaikista varotoimista huolimatta, voin jatkaa eteen päin ilman itsesyytöksiä ja ahdistusta.

ps. Ensimmäinen tavara, jolle ei ole muuta kuin vauvakäyttöä ostettu. Iik.

4 kommenttia:

 1. Tsemppiä piinapäiviin!

  Nyt on niin monta IVF:ää mennyt pieleen tämän kevään aikana täällä blogistaniassa, että nyt on kyllä jo onnistumisen aika! Koska meinaat testata? Ennen matkaa?

  Iik, Mitä ostit? :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Ajattelin, jos tänään vaan ehdin apteekkiin niin huomenna aamulla testata ennen uutta luge-annosta. Tai sitten maanantaiaamuna. Otan kyllä myös testejä mukaan reissuun ja testaan sitten perjantaina kun on kaksi viikkoa kulunut.

  Ostin nämä: http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/90140548/ Tämä taitaa olla lopun alkua...

  VastaaPoista
 3. Niin ja mies osti nämä: http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/10159278/ ja kuvitteli esittelevänsä meidän vauvalle sitten miten eläimet ääntelee. Noi ei muuten sovi jokasormeen, kuten mainos väittää, mun kapeista sormista ne tippui kun vähän koukisteli eli aikuisten sormiin tarkoitetut lelut.

  VastaaPoista
 4. Älä Luge-sotkusta stressaa, nehän sotkee joka tapauksessa ihan älyttömästi. Mä yritin aina niiden laittamisen jälkeen makoilla paikallaan 5-10 minuuttia, jotta ehtii varmasti ne vaikuttavat aineet tehota, ja kyllä senkin jälkeen oli aina hirmuinen sotku.

  VastaaPoista