torstai 24. helmikuuta 2011

Toinen piikitys

Nyt on piikitetty estolääkettä uudemman kerran. Tällä kertaa jouduin tekemään homman kokonaan yksin, mieheni kuunteli juttujani Skypen välityksellä. Tätä kokemusta en välittäisi uusia.

Hermostuksissani pyörittelin lääkeaineita sekaisin ruiskussa hiukan liian vauhdikkaasti ja nesteeseen tuli ilmakuplia. Yritin saada ne pois päästämällä neulan kärjestä hitusen lääkettä ulos, etten pistäisi itseeni ilmaa. Valumisesta ei sitten tullutkaan loppua ja minulle tuli kiire tökätä neula ihoon ettei lääke valuisi hukkaan. Virhe.

Täysin valmistautumattomana minulla törötti nyt vatsassa neula. En tiennyt oliko se mennyt liian syvälle, mutta painoin lääkkeen sisään. Se tuntui paljon epämiellyttävämmältä kuin viimeksi. Viimeisten lääketippojen seassa oli ilmakuplia. Pelästyin ja vetäisin neulan ulos veren saattelemana. Ohjeiden mukaan juuri niin ei olisi saanut tehdä. Nyt alkoi jo pyörryttää, onneksi olin istumassa.

Mieheni pelasti tilanteen puhumalla rauhallisesti ja vakuuttamalla, ettei pienet ilmakuplat haittaa. Onneksi estolääkettä ei tarvitse pistää enää uudelleen. Hormonilääkkeiden pistäminen tapahtuu erilaisella ruiskulla ja toivon sen olevan vähemmän pelottava ja helpompi käyttää. Tämän illan pistoskokemusta en halua toistaa mistään hinnasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti