perjantai 16. maaliskuuta 2012

Välitiedotus

Hoidot jatkuu edelleen. Munasolut on olleet erittäin yhteistyökykyisiä ja kasvaneet kiltisti. Ei niitä kyllä mitään suurta määrää ole – kahdeksan tarpeeksi isoa oikealla ja yksi vasemmalla. Kuitenkin punktioon ollaan matkalla tuollakin määrällä.

Kävin tänään siis ultrassa, verikokeessa ja hoitajan prepattavana. Hitusen masensi, kun hoitaja totesi lakonisesti: ”muista juoda kunnolla, vaikka ei tässä kyllä mitään hypertension vaaraa ole tuolla munasolumäärällä”. Jos kävisi niin hyvin, että punktiossa saataisiin kaikki yhdeksän munasolua ulos, todennäköisesti niistä noin puolet hedelmöittyy ja hedelmöittyneistä noin puolet kelpaa siirtoon asti. Tällä laskelmalla saadaan kaksi hyvää munasolua tästä punktiokerrasta. Vähän masentaa, että ”tuhlataan” 1/3 yrityskerroista tähän, mutta toisaalta pitää yrittää muistaa se valoisampi puolikin. Juuri nyt heti leikkauksen päälle on paras aika yrittää sitä lasta ennen kuin endo tulee taas sotkemaan kuvioita. Tämä on taistelua aikaa vastaan. Ja kohdun limakalvokin on nätit 9,7 senttiä.

Siis ei muuta kuin jatketaan Synarelaa kahdesti päivässä, 300 IU Puregonia joka ilta ja kohti keskiviikon punktiota vatsa jo nyt pullottaen ja nipistellen.

2 kommenttia: