torstai 29. joulukuuta 2011

Oireita vaikka muille jakaa

Eli valitusta. Ja uutta tietoa.

Tämän kerran oireeni ovat hiukan erilaiset kuin ensimmäisellä kerralla. En koe olevani ihan niin surullinen eikä ”kohtauksia” tule niin usein. Niitä kyllä tulee, mutta ne eivät vie minua ihan niin syvälliseen synkkyyteen kuin viime kerralla. Ehkä se johtuu siitä, että olen joululomalla; minun ei tarvitse suorittaa ja erityisesti en tee nyt projektia parin muun opiskelijan kanssa, kuten viime keväänä. Eli kukaan ulkopuolinen ei ahdistele suorittamaan ja toimimaan lisäten pahaa oloani.

Silti tekee mieli suorittaa. Joululahjat ja –kortit on tältä vuodelta tehty, opiskelut alkavat vasta parin viikon päästä. Toki voisin tehdä esimerkiksi gradua, ensi vuoden joululahjoja, synttärilahjoja jne. mutta ne eivät täytä suorittamisen tarvetta, koska niillä ei ole valmistumisrajaa lähiaikoina. Siispä suorittamiseni suuntautuu kirjojen lukemiseen (tämä pitää saada luettua tietyssä ajassa) ja pelaamiseen (hahmoni pitää nousta sille ja sille tasolle tietyssä ajassa) ja muun tekeminen tai hidas suorittaminen on merkki huonoudestani ihmisenä.

Muita, suorittamista häiritseviä oireita on jatkuva päänsärky, finnit, yhä tihenevään tahtiin tulevat kuumat aallot ja pitkällinen väsymys voimattomuuden seurana. On vähän flunssainen olo; samanlainen voimattomuus ja jäytäminen nivelissä ja lihaksissa, mutta ei kurkkukipua eikä nuhaa tai yskää. Nukkuminen ei auta väsymykseen, eikä kofeiinin juominen.

Jouluaaton iltana vatsa kramppasi pahasti. Onneksi seuranamme ollut lapsiperhe teki jo lähtöä ja pääsin sänkyyn makaamaan. Joulupäivänä alkoi kova verenvuoto, jota säikähdin. En muistanut, että vuoto tulee. Siitä lähtien olen vuotanut taukoamatta ja runsaasti. Vain öisin on vähemmän vuotoa. Vatsakipu on vähentynyt satunnaisia kramppeja lukuunottamatta tasaisesti sitä mukaa, kun vatsasta tyhjentyy omituisia klimppejä.

Olen mietiskellyt miltä endometrioosi näyttää. Siis ihan konkreettisesti, mitä se on? Minulla on hämärä muistikuva vuosien takaa kuinka joku lääkäri selitti mitä se on, mutta en millään saa kiinni ajatuksesta. Voisiko limaiset ja veriset klimppini olla endon palasia? Ne muistuttavat vähän Luge-kuurin jälkeen tulevia ilmeisesti kohdun limakalvon palasia, mutta ovat paljon suurempia ja niitä tulee enemmän.

Ällöstä mielikuvasta tulevaisuuden uutisiin. Minulle soitettiin klinikalta aatonaattona. En ole ehtinyt päivittää tänne uutta tietoa: 0-ultran aikaa siirrettiin. Se oli varattu maanantaille 16.1., mutta hoitaja oli tarkastanut laskut enkä ehdi piikittää uutta Procrenia, jos ultra on noin aikaisin. Olin tajunnut sen itsekin, mutta en miettinyt sen pidemmälle, ajattelin lääkärillä olevan jonkun syyn määrätä ultra tuohon päivään. Nyt se on kuitenkin siirretty maanantaihin 30.1. Harmittaa tuo parin viikon siirtyminen, mutta se itse asiassa sopii paremmin tuleviin aikatauluihini.

Ehdinkin mukavammin aloittaa Kevyt-projektin yhdessä muiden bloggaajien kanssa tammikuussa. Näissä suklaissa ja perunalaatikoissa onkin sulateltavaa.

2 kommenttia:

  1. Phuh, minulla on jo oikeasti aika huono olo, kun olen viime viikkoina mättänyt ruokaa sisääni niin antaumuksella. Kevyt-projekti tulee todella tarpeeseen ja on kiva, kun on porukka mukana samassa jamassa. :) Ja meillä muuten todellakin taitaa mennä aika samoihin tuon hoidon kanssa, kun minulla on 0-ultra 25.1. Tosin en pistoksia sitten vielä heti aloita, kun ICSI pitää miehen työreissun takia sijoittaa viikolle 7.

    VastaaPoista
  2. Joo ei tää olo kovin kummoinen ole. Oon kyllä syönyt vähemmän kuin yleensä jouluisin mutta silti on olo kuin täytetyllä kalkkunalla. Vaaka vähän pelottaa. :)
    Niinpä, meillä on yritys joko viikolla 6 tai 7 riippuen miten kasvaminen sujuu. Olishan se hauskaa jännätä tasan yhtä aikaa tuloksia.

    VastaaPoista