maanantai 12. huhtikuuta 2010

Asunnonmetsästystä

Haaveilemme muuttoa pienestä kaksiostamme isompaan asuntoon. Olemme käyttäneet muutaman sunnuntain asunnonnäytöissä löytämättä mitään sopivaa.

En ymmärrä miksi kaikenikäisissä asunnoissa on niin hirveän pienet keittiöt. Meidän nykyisessä kaksiossamme ei ole neliötä turhan paljoa, mutta silti tänne on mahtunut kaappitilaa parhaimmillaan tuplasti verrattuna joihinkin kolmioihin ja neliöihin, joita kävimme katsomassa. Aika monessa uudessa asunnossa tai hyvinremontoidussa vanhassa on huomioitu kaappitila vaatteille mutta ei astioille. Eikö ihmisillä ole astioita? Missä niitä ruokia pitäisi säilyttää, jos keittiöstä löytyy roskis- ja astiankuivauskaappien lisäksi pari pikkulaatikkoa haarukoille ja lusikoille? Kuitenkin asunnot, joissa on 80-140 neliötä ja useampi makuuhuone on käsittääkseni tarkoitettu useamman ihmisen asuttaviksi. Ilmeisesti nämä ihmiset kantavat ruuat keittiöön kellarista tai yläkerran komeroista ja syövät suoraan kattilasta yhdessä?
Ihan lievää liioittelua mutta ei kaukana totuudesta. Ainakaan kaappeihin ei saa mahtumaan 12 matalaa ja syvää lautasta, noin 10 mukia, 20 kahvikuppia lautasineen, 15 vesilasia, 24 shampanjalasia, konjakkilaseja, snapsilaseja, viinilaseja, kattiloita, pannuja, leivontakulhoja, pakasterasioita, uunivuokia...Niitä keittiön perusvälineitä. Ehkä meille on kertynyt hiukan liikaa joitakin näitä – kahden asunnon yhdistäminen vuosia sitten jätti meille melkoisen määrän astioita, jotka vain siirsimme kaapista toiseen – mutta suurin osa astioista on päivittäisessä tai ainakin viikottaisessa käytössä. Shampanjalaseja ja kahvikuppeja tulee hiukan harvemmin käytettyä mutta aina välillä on kiva pitää juhlat, joissa niitä tarvitaan.

Nyt kun olemme pohtineet muuttoa ja koen, että on aika ”puhdistautua” menneistä uuden vuosikymmenen kynnyksellä – vuosiluku sekä ikäni vaihtaa vuosikymmentä – on ehkä aika tyhjentää kaapitkin. Astiat, vaatteet, lakanat ja pyyhkeet, joita ei ole käytetty tähän asuntoon muuttamisen jälkeen kertaakaan saavat lähteä. Jos sellaisia on.
Ajatus tuntuu todella hyvältä ja vapauttavalta. Jättää jälleen kerran menneisyys taakse ja aloittaa alusta. Ehkä jossain vaiheessa jopa perheenä eikä vain pariskuntana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti