torstai 18. maaliskuuta 2010

Pikkuhuomioita II

Jokaisella on varmasti erityyppisiä ystäviä ja kavereita. Toisilta voi pyytää apua mihin vuorokauden aikaan hyvänsä, toiset taas ovat tuttuja työn tai opiskelun kautta mutta jos he vaihtavat työpaikkaa heistä ei kuule enää, koska ei oikeastaan ollutkaan mitään yhteistä sen ihmisen kanssa. Ja kaikkea siltä väliltä.

Aloin miettiä eilen ystävyyksiä ja huomasin, että minulla on yksi Facebook-ystävä. Facebookissa kavereissani on vain ihmisiä, jotka oikeasti tunnen, ei kavereiden kavereita eikä varsinkaan tuntemattomia. Kaikkia en vain tunne kovin hyvin, mukana on vanhoja luokkakavereita ala-asteelta sekä joitakin yhden illan tuttuja. Tämä yksi fb-ystäväni on "yhden illan juttu". Tapasimme juhlissa, joissa olin kahden ystäväni kanssa ja hän ystävänsä kanssa. Vietimme oikein mukavan illan viidestään ja vaihdoimme sähköpostiosoitteita (kuulostaapa viralliselta). Seuraavana päivänä meistä tuli fb-kavereita molempien tyttöjen kanssa. Kumpaakaan en ole varsinaisesti nähnyt sen illan jälkeen, pari kertaa vain törmännyt ohimennen ravintolassa. Mutta Facebookissa ystävyytemme kukoistaa. Kommentoimme toistemme statuksia ja saatamme lähettää viestejä - chattailua emme sentään ole alkaneet harrastaa. Emme oikeastaan tunne toisiamme ja tietomme saamme Facebookin muistiinpanoista. Mutta merkkailemme toisiamme satunnaisiin muistiinpanoihin ja höpötämme sekavia toistemme statuksiin ja seinälle.
En ole tiennyt tällaisen ystävyyden olevan mahdollista, mutta myönnän, että se on aika hauskaa. Siinä on tiettyä syvyyttä olematta liian tungetteleva.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti