keskiviikko 14. heinäkuuta 2010

Kauhutarina

Ihan ensimmäiset Teho-osaston jaksot vuodelta 1994 tulevat uusintana kolmoselta. Nostalgiamielessä olen katsonut muutaman osan aina kun olen sattunut olemaan sopivasti kotona.

Tämän illan jaksossa oli hankala synnytys, jossa ensin tuntikausia odotettiin vapaata tilaa synnytysosastolta ja lopulta synnytys alkoi. Mutta vauva jumittui olkapäästään kiinni eikä tullut ulos edes pihdeillä. Joten se työnnettiin takaisin ja mentiin leikkaussaliin tekemään keisarinleikkaus. Leikkauksessa naisen vatsaa venytettiin, venytettiin, venytettiin... Oi voi miten sen katsominen sattui! Mieleen tuli leikkauskivut endometrioosileikkausten jäljiltä ja ne tehtiin laparoskopialla. Tuollaisen täytyy sattua aivan mielettömästi puudutusaineen vaikutuksen lakattua.
Kun vauva lopulta tuntikausien synnytyksen jälkeen saatiin ulos, se ei hengittänyt. Sitä elvytettiin samalla kun äitiä yritettiin pitää hengissä suuresta verenhukasta huolimatta. Lopulta vauva selvisi, mutta äiti kuoli.

Tulin siihen tulokseen etten haluakaan synnyttää. Tähän kun lisää kavereiden kertomat kauhutarinat omista ensisynnytyksistään, en yhtään epäile etteikö tuo jakson kuvaama tilanne voisi olla totta. Osaan lukemattomia tosikertomuksia synnytyksistä – kaikki eivät ole kauhua mutta yksikin pelottava tarina riittää.. Pelkään kipua, valtavasti. Ehkä on sittenkin turvallisempaa ja terveellisempää elellä kaikessa rauhassa ilman lapsia.. Vai mitä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti