perjantai 16. heinäkuuta 2010

Ovulaatiotestijännitystä

Nyt olisi aika testailla ovulaatiotestejä. En tiennytkään, että niiden käyttöön tarvitaan sivun pituiset ohjeet. En tajua miksen ole osannut jo aiemmin tutustua ovulaatiotestien ihmeelliseen maailmaan. Olisin säästynyt monelta yllätykseltä, jos olisin ollut viisaampi ja perehtynyt ohjeisiin etukäteen.

Ensimmäiseksi yllätti, että testaaminen pitää aloittaa todella aikaisin. Ohjeissa suositellaan, että testaaminen pitää aloittaa jo 6-21 päivää kuukautisista kierron pituudesta riippuen. Minulla ei ole tarkkaa kiertoa, vaan se vaihtelee 24-30 päivän välillä. Joten päätin, että alan testata noin 28 päivän mukaisesti. Se tarkoittaa 11 päivän kuluttua kuukautisten alkamisesta.
Koska luin ohjeet vasta tänään, en ihan ehtinyt testirumbaan 11. päivän kohdalla. Ovulaation pitäisi tulla noin 18. päivän kohdalla, joten uskoisin ehtiväni vielä näkemään ovulaation.

Toinen yllätys oli, ettei testiä kannata tehdä aamulla. Olisi paljon helpompi muistaa tehdä testi päivittäin sovittamalla se aamurutiineihin, mutta nyt täytyy sitten vain jättää muistilappuja joka puolelle. Tosin muistilappujen täytyy olla sopivan huomaamattomia, ettei kylässä käyvät ystävät ja sukulaiset huomaa, mutta tarpeeksi silmiinpistäviä itselle, jotta muistaa tehdä testin. Haastetta. Eikä joka päivä ole päivällä välttämättä tarkalleen samaan aikaan mahdollista tehdä testiä. Toisina päivinä kun on töissä ja saattaa juuri olla asiakkaita, jolloin testin ottaminen voi viivästyä tunteja.

Kolmanneksi joudun kärsimään. Testiä ennen ei saisi juoda minimissään kahteen tuntiin, jottei virtsa laimene. Näillä helteillä kaksi kokonaista tuntia juomatta yhtään mitään! Ja se on toistettava useana päivänä peräkkäin. En myöskään uskalla käydä vessassa, jotta testiin riittäisi virtsaa. Joten istun tässä kärvistelemässä ja hikoamassa pystymättä keskittymään muuhun kuin kellon minuuttiviisarin siirtymiseen. Hieno idea tämä ovulaatiotesti. Niin helppo ja mukava käyttää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti