perjantai 24. helmikuuta 2012

Raporttia

Ei erityisen hyvävointisena takaisin kotona taas. Olin onnistunut unohtamaan kuinka paljon hiilidioksidi palleassa oikein sattuukaan.

Kotiuduin eilen iltapäivällä. Ystävä haki minut sairaalasta, avusti raput kotiin, huolehti mukavan paikan sohvalle ja tarvittavat tavarat ympärilleni. Mies tuli illalla kotiin töistä toiselta paikkakunnalta ja laittoi ruokaa. Tänään mies on kotona etätöissä voidakseen huolehtia hyvinvoinnistani samalla. Tunnen olevani hyvässä hoidossa.

Leikkaus meni hyvin. Vaikka endoa oli useampia pesäkkeitä, ne oli kasvaneet sopivasti yhteen ja saatiin seinämistä huolimatta imettyä saman reiän kautta ulos. Mikä toisin sanoen tarkoittaa, että suurin osa vasenta munasarjaa säästyi. Olin keskiviikon ihan pihalla, nukuin koko päivän ja yön. En jaksanut ymmärtää mitä ympärilläni tapahtui ja vasta myöhään illalla sain lähetettyä pari tekstiviestiä huolestuneille miehelle ja ystäville. Nekin oli pitkällisen työn tuloksia.

Leikkauskipu vasemmalla alamahassa, hiilidioksidikipu ylämahassa ja oikeassa olkapäässä, päänsärky sairaalassa alkaneesta flunssasta, ihonnipistely siteistä mahassa, tiheän aivastelun aiheuttamat vatsakrampit, huimaus, oksettava olo ja kurkkukipu... Burana 600mg kolmasti päivässä ei riitä mihinkään. Sairaslomaa ensi viikon perjantaihin saakka, tosin ajattelin käväistä yhdessä seminaarissa istumassa ensi tiistaina, jos olo antaa myöten. Muut seminaarithan on tauolla loman takia, mutta kaikki tiedekunnat ei noudata samaa aikataulua keskenään.

Ainakin laihdutus eteni, kun olin melkein pari vuorokautta pelkällä ravintoliuoksella ja mahasta otettiin jättimöykky pois. Tosin nyt on hirveä himo suolaiseen ja sipsit tietysti etunenässä himolistalla. Pitäisi soittaa IVF-hoitajalle jatkosta, mutta tänään ei jaksa keskittyä niin pitkään puheluun. Maanantaina sitten.

6 kommenttia:

 1. Hieno homma, ettei koko vasen munasarja ole menetetty. Toivottavasti olo tuosta kohenee kovaa vauhtia.

  VastaaPoista
 2. Voimia toipumiseen! Hyvä että vasen munasarja saatiin säästettyä, jos nyt jotain hyvää tukalasta olosta ja kivuista voi repiä.. <3

  VastaaPoista
 3. Pikaista toipumista leikkauksesta! Tosiaan hieno juttu, että leikkaus meni hyvin :) ja sulla on upea mies, joka huolehtii susta!

  VastaaPoista
 4. Paranemistsempitykset täältäkin! <3 Keskiviikkona oli aurinkoinen päivä, ainakin meillä. Lähetin mielessäni monta positiivista ajatusta sinulle. Onneksi leikkaus meni hyvin ja siinä onnistuttiin säästämään sitä munasarjaakin. Nyt vaan kunnolla lepoa ja toipumista!

  VastaaPoista
 5. Kiitos ihanat ihmiset! Teidän tukenne merkitsee paljon. Parantuminen ei ole mennyt ihan niin kuin haluaisin, mutta hengissä ja lisääntymiskykyisiä ollaan. :)

  VastaaPoista