keskiviikko 8. helmikuuta 2012

Kevyt - Raejuustoa

Kävin katsomassa onko raejuustopurkkini voittanut lahjakortin (ei ollut, yllättäen) ja löysin samalla kasan reseptejä. Vilkuilin listan läpi ja vaikka moni resepti on erilaisia salaattivariaatioita, löysin muutaman uuden ideankin. Erityisesti kiinnostuin porkkanamuffinseista, joiden taikinaan laitetaan raejuustoa. Kevyitä muffinssit ei ole, ainakaan ohjeenmukaisella kuorrutuksella. Ja epäilen, että kevyin raejuustokaan ei toimi taikinassa. Ainakaan keitossa kevyt raejuusto ei sula kivasti, vaan muuttuu entistä kumimaisemmaksi. Olen huomannut kuumissa ruuissa parhaaksi 2% raejuuston (ihan rasvaista en uskalla lähteä edes kokeilemaan).

Huomasin sivustolla lettukesti-reseptin ja siitä tuli mieleeni, että mehän käytämme raejuustoa lettujen kanssa! Viime kesänä mökillä söimme monena iltana vastakerättyjä marjoja raejuuston kanssa letun päällä. Myös suolainen lettu salaatinlehden, juustosiivun (gouda tai edam), tuoreen basilikan ja raejuuston kanssa on hyvää. Voisin kuvitella, että lihansyöjä haluaa lisätä suolaiseen lettuun jauhelihaa tai valmiita leikkelesiivuja. Sivun lettukesteissä näyttää olevan lohiraejuustotäyte. Hyvältä sekin kuulostaa, vähän enemmän työtä vaativa.

Jos joku kokeilee sivustolta reseptejä, kertokaa miten käy. Itse aion puhua mieheni ympäri tekemään minulle pinaattilasagnea ja soveltamaan bataattijauhelihavuoan kasvisruuaksi.


”Kun mikään ei tunnu miltään, kipu korvaa ystävää.” Chisu: Sabotage

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti