tiistai 21. helmikuuta 2012

"Poistetaan"

Leikkaava lääkäri soitti. Kyllä täällä pidetään etukäteen huolta hoidettavista. Tuntuu hyvältä.

Leikkauspapereissani lukee, että vasen munasarja poistetaan. Onneksi lääkäri oli ymmärtäväinen ja lupasi säästää edes pienen, toimivan palasen munasarjaa, jos vaan pystyy. Ei antanut lupauksia, pääasia että tekee parhaansa. Olen jo tehnyt surutyötä munasarjan menetyksestä sekä ikuisesta lapsettomuudesta. Sen voi hyväksyä, jos tietää, että kaikki on yritetty. Luovuttamista liian aikaisin – itsen tai lääkärin toimesta – ei voi hyväksyä.

Minut leikataan heti aamulla, jotta voidaan tarkkailla päivän ajan miten paranen. Jotta pääsisin kotiin yöksi. En viitsinyt kertoa ettei minulla ole hakijaa, joka viettäisi yön kanssani. Suolen kunnosta lääkäri oli huolissaan, toisesta leikkauksestani ei ole tullut papereita eikä siis ole tietoa missä kasvustoa silloin oli ja mitä sille tehtiin. Yritin selittää parhaan muistini mukaan. Sain myös purkaa huoleni tästä uudesta vatsakivusta ja suolen heikosta toiminnasta.

Eiköhän tästä tule ihan hyvä, rutiinileikkaus ilman sen kummempia. Viikon lupasi sairaslomaa. Raporttia tulossa tänne heti kun olen kunnossa kirjoittamaan.

4 kommenttia: