maanantai 2. tammikuuta 2012

Kevyt - Tästä se lähtee

Päätin alkaa tämän Kevyt-projektin niin, että jo otsikosta näkee mistä kirjoitan. Löytyy sivupalkista helpommin aiheeseen liittyvät tekstit tarvittaessa. Painoa seuraan laihdutusvälilehdellä kuten ennenkin. Projektin muihin osallistujiin pääset tutustumaan sivupalkin kuvaa klikkaamalla.
Tekisi mieleni aloittaa tyhjältä pöydältä, laittaa tämän päivän punnitustulos nollaksi, mutta se olisi itsensä huijausta. Olen lihonut joulun aikaan 700g.

En mielestäni ole ahminut mitenkään kohtuuttomasti herkkuja, mutta näin jälkikäteen voin osoittaa kaksi syyllistä painon kertymiseen. Suklaa ja pitkät vuorokaudet. Olen nukkunut melko vähän, koska on ollut niin paljon kivoja asioita mitä tehdä, mutta se tarkoittaa automaattisesti enemmän syömistä. Tyypillinen päiväni nyt joululomalla on alkanut 8-9 aamulla ja päättynyt 1-2 aamuyöllä ja siihen väliin mahtuu kaksi normaalia lämmintä ateriaa, aamupala, iltapala, 2-3 välipalaa ja monta palaa suklaata.

Viimeksi Procren vei minulta makeanhimon. Nyt niin kävi vasta toissapäivänä. Suklaita on vielä jäljellä, mutta enää ei tee mieli syödä niitä. Jotenkin ne muuttuivat mauttomiksi ja niistä jää vain inha rasvainen olo suuhun. Hyvä niin – kunhan makuaisti joskus palaa takaisin kun hormonit tasapainottuvat.

Nyt pitäisi vielä saada ruuan rasvaisuus kuriin. Jouluna lahjaksi saadut rasvaiset herkkujuustot söimme eilen loppuun ja jouluruuistakaan ei ole enää mitään jäljellä. Enää ei myöskään tarvitse kerätä kaappiin moneksi pyhäksi ruokaa, joten kasvisosastollekin voi hankkia enemmän täytettä. Joulupöydän isoin puute on tuoreiden kasvisten vähyys. Oli meillä salaattia, mutta eihän se säily kuin muutaman päivän eikä varta vasten sen takia viitsi kaupassa ravata välipäivinä kun muuten kaappi on täynnä ruokaa.

Ongelmanani on edelleen tämä uusi närästys. Suuri herkkuni jäiset mansikat on yksi pahimmista närästyksen aiheuttajista. Toivottavasti tämä on vain jotain ohimenevää ja todellakin närästystä, eikä sydämeen liittyvää. Tiedän, että moni tulkitsee sydänvaivat närästykseksi eikä asiaa auttanut, kun apteekissa farmaseutti ihmetteli miten näin vanhalla (!) voi alkaa närästys ensimmäistä kertaa ja kyseli oireista selvästi huolissaan. Seurailen tilannetta ja mittailen verenpainetta ja pulssia.

Nyt aion ottaa äitini neuvosta vaarin ja vähentää hiilihydraatteja. Sen pitäisi sekä keventää painoa että vähentää närästysoireita. En aio alkaa millekään hiilihydraattidieetille, vaan ainoastaan vähentää hiilihydraatteja lisäämättä rasvaa ruokavaliooni. Urheilusta en tee lupauksia tässä vaiheessa, sen verran heikko olo lihaksissa vieläkin tämän Procrenin takia. Mennään päivä kerrallaan.

2 kommenttia: