torstai 12. tammikuuta 2012

Kevyt - Viikon 2 tulokset ja asiaa lapsenhankinnan sujumisesta

Tuloksia näyttää syntyneen suklaansyönnistä huolimatta. Katselin tuossa edellisen hoitokierron tekstejä ja tämä näyttää noudattavan aika samaa kaavaa makeanhimoineen kaikkineen. Paitsi rintojen kohdalla. Viimeksi ne selkeästi pienenivät Procrenin aikana, nyt ne ovat kasvaneet painoa. Koko ei niinkään ole muuttunut, mutta olemme mieheni kanssa yhtä mieltä niiden painon kasvusta.

Tänään piikitän toisen kierroksen Procrenia illalla. Viimeksi ensimmäinen piikki toi makeanhimon, toinen vei sen mennessään. Toivon samaa tälle kerralle. Olen onneksi onnistunut kanavoimaan makeansyönnin nyt enimmäkseen marjoihin (ja suklaaseen), viime kerralla leivoksien himo oli ihan ylittämätön. Nyt on ollut mielenkiintoista vaihtelua maittaako suklaa ja makea ollenkaan, mutta useimpina iltapäivinä suklaanhimo on mahdoton.

Laihdutusta on tukenut myös tällä viikolla Procren-oireiden väheneminen. Mietin voisiko piikki olla menettänyt tehonsa näinä viimeisinä päivinä? Ei ole itkettänyt ollenkaan niin pahasti ja suuttumisia on ollut helpompi hallita järjellä. Sinänsä ihan sama, koska tänään pistetään uusi piikki ja oireet jatkuvat taas, pohdiskelu on kiintoisaa vain teoreettisesta näkökulmasta.

Niin ne tulokset. Olen laihtunut 400g viime perjantaista. Pidän sitä ihan säällisenä tuloksena varsinkin kun se on tullut käytännössä pelkällä syömisen tarkkailulla. Se myös tarkoittaa, että pääsin uuteen ennätykseen, yli kuuden kilon painonpudotukseen.
Mittasin myös mittanauhalla tuloksia ja löysin mahdollisen selityksen hameiden ihmeeseen. Ongelmani vaateostoksilla on aina ollut, että vaate ei mene päälle leveän lantioni tai liian suurien tissien vuoksi. Tarpeeksi iso koko menee, mutta sitten se pussittaa vyötäröllä. Tiimalasivartalo on kaikkein typerin keksintö ikinä. Mitatessa huomasin lantiosta lähteneen muutamia senttejä, mikä voisi selittää hameet. Sain pitkästä aikaa vetää päälle vyötärön mukaisen hamekoon, kun se mahtui lantiosta ylös (vetoketju aukinaisena). Laihaa se ei minusta toki tee, mutta rohkaisee jatkamaan samalla tiellä.

Laitoin mitoista taulukon myös Laihdutusprojektit-välilehdelle. Siellä vertailulukuna käytän marraskuun 2010 ensimmäistä mittausta, tässä vertaan nyt syyskuun 2011 lukuihin, jolloin viimeksi otin mittoja.

Käsivarsi (vasen hauis) 30 cm (ei muutosta)
Rinnanympärys 95 cm (-1 cm)
Vyötärö 77 cm (ei muutosta)
Lantio 97 cm (-3 cm)
Reisi 65 cm (ei muutosta)

Vielä muistin virkistämiseksi tavoiteltavat mitat terveyssivustojen mukaan: lantio 90-100, reisi 50-60, vyötärö alle 80. Omat tavoitteeni: lantio alle 90, reisi alle 60, vyötärö alle 70 (rintojen alla ympärysmitta edelleen 65, joten oletan vyötäröni vielä joskus pääsevän samaan).

2 kommenttia:

  1. Onnittelut hienoista tuloksista! :) Mulla on muuten (taas) ihan sama ongelma kuin sinulla: lantion ja vyötärön suhde on juuri noin, että jos reisistä ja lantiolta on sopiva hame tai housut, niin vyötäröllä on runsaasti tilaa. Ärsyttää, kun oikeastaan housut kuin housut jäävät aina lerpattamaan selästä.

    VastaaPoista
  2. Kiitos vaan, oliko nyt niin hienoja tuloksia, kunhan nyt jotakin kehitystä.
    Hah, kaikkiko meissä on niin samaa. :) Tällä logiikalla meidän kyllä pitää myös raskautua yhtä aikaa ja saada lapset. Niin se vaan menee.

    VastaaPoista