lauantai 21. elokuuta 2010

Kampaajan etsintää

Kävin kampaajalla pari päivää sitten. Lyhyt hiusmalli pakottaa juoksemaan kampaajalla kerran kuussa, oli siihen varaa tai ei. Nyt kesän kunniaksi jätin kuukauden väliin ja hiuspehkoni kasvoi muodottomaksi möykyksi, jota ei saanut enää mitenkään kuriin. Rahanmeno harmittaa niin paljon, että harkitsen pitkien hiusten kasvattamista takaisin.

Kävin aiemmin silloisen työkaverin suosituksesta kampaajalla, joka oli kyllä hyvä ja ymmärsi mitä halusin, mutta hirvittävän kallis. Jäätyäni pois töistä ja alettuani elää pelkällä opintotuella olin pakotettu etsimään uutta, edullisempaa kampaajaa. Sen löytäminen ei vain ole erityisen helppoa.

Ensinnäkin edullisia on hyvin vähän. Toiseksi näistä vähistä sopivan matkan päässä kodista tai yliopistosta on vielä vähemmän. Kolmanneksi niistä, jotka täyttävät kaksi ensimmäistä kriteeriä hyviä kampaajia on vielä vähemmän. Toistaiseksi ei ole osunut ”Sitä Oikeaa” vastaan.
Olen käynyt nyt kolmella eri kampaajalla, yhdellä kaksi kertaa. Välissä luovutin ja kävin muutaman kerran kalliilla vakiokampaajallani. Ensimmäinen yritykseni leikkasi pitkät hiukseni pois ja teki lyhyiden hiusten ”perusmuodon”, jota yritin alkaa noudattaa (25€). Olisin tarvinnut paljon neuvoja, miten lyhyitä hiuksia laitetaan, mikä on minulle sopiva malli ja mitä sen ylläpitoon vaaditaan. Sain vain ylimalkaisia selityksiä ”tätähän voi pitää näin tai näin” ja hiusten heittelyä puolelta toiselle ilman selkeää logiikkaa. Yritin kuukauden ja marssin vakiokampaajalleni ja käskin hänen tehdä minulle sopivan kampauksen, joka olisi helppo laittaa aamuisin (85€, sis. värjäyksen).

Tästä rohkaistuneena menin seuraavaksi taas uudelle kampaajalle, jota oli netin keskustelupalstoilla kehuttu. Tämän kampaamon piti olla hyvän ilman kampaamo ilman tuoksuja, joista en erityisesti pidä. Se ei pitänyt paikkaansa ikkunan isoista teksteistä huolimatta – jo astuminen sisään kampaamoon toi tutun pöllähdyksen maikeita tuoksuja. Kampaajani oli juuri sen näköinen, että vain sätkä huulesta puuttui. Hän värjäsi hiukseni ja ainoastaan kevensi päältä ja jätti leikkaamatta liian pitkät takahiukset (52€). Sinne olisin työn tuloksen perusteella voinut ehkä mennä kokeilemaan uudestaan, mutta paikan valehtelu hyvän ilman kampaamona ja kampaajan nyrpeys estivät. Tuloksettomasta keskustelupalstojen selaamisesta, kavereiden tenttaamisesta ja epäonnistuneista kampaajakäynneistä turhautuneena päädyin jälleen vakiokampaajalleni useammaksi kuukaudeksi. Kavereilta sain kyllä paljon vinkkejä mihin ei kannata mennä; kanssani samassa jamassa on yksi ystävä, joka juoksee kaupungin edullisia kampaajia läpi ja poistuu niistä joka kerta tyytymättömänä. Pahimmillaan eräässä kampaamossa hän pyysi blondia ja sai brunetin. Kuka voi oikeasti niin vähän kuunnella asiakasta?!

Kesän alussa lompakko alkoi taas valittaa tyhjyyttään ja rohkaistuin yhdelle netissä kehutulle edulliselle kampaajalle. Siellä sain kohtuullisen leikkauksen mutta väriin en ollut täysin tyytyväinen (48€). Menin kuitenkin tälle samalle uudestaan pari päivää sitten hakemaan pelkän leikkauksen (20€). Nyt olen järkyttynyt ja kauhuissani. Pelkäämäni pottakampaus töröttää nyt päässäni enkä tiedä mitä tehdä sille! Pyysin viistoon leikatun etutukan, sain suoran. Pyysin jättämään vähän korvien päälle, nyt korvat ovat kokonaan paljaana oikein korostetun höröttävästi. Eikä leikattuja hiuksia saa enää takaisin, joten valittaminen lienee turhaa.

Onko olemassa hyvää ja kohtuuhintaista kampaajaa? Missä? Yli 50 euroa kuussa kampaajaan on ehdottomasti liikaa. Pelkästä leikkauksesta tuo 20 euroa on mielestäni oikein kohtuullinen hinta, kun vaan saisi haluamansa leikkauksen eikä tarvitsisi pelätä mitä näkee joka kerta kun laittaa silmälasit takaisin päähän.

2 kommenttia:

 1. Hyvän kampaajan löytäminen todella on vaikeaa. Itselläni tuli ongelma, kun muutin uudelle paikkakunnalle ja entinen vakiokampaajani (joka oli hyvä ja erittäin halpa) jäi entiselle kotipaikkakunnalle.

  Lopulta päädyin käymään kalliissa ja hyvässä kampaamossa, josta lähdin aina tyytyväisenä tukkaani.

  Sittemmin kampaajaystäväni perusti yrityksen ja nyt olen käynyt hänen luonaan. Hinta on yhtä kova kuin aiemminkin, mutta palvelu on erinomaisen hyvää ja tulos laadukas.
  Kai se on vaan pakko maksaa hyvästä.

  Itsekin nyt hiusten kasvattelua harrastan, kun en raaski niin paljoa tukasta maksaa..

  Tsemppiä kampaajan etsintään! Toivottavasti se oikea vielä löytyy!

  VastaaPoista
 2. Oon miettinyt kanssa tuota onko hyvästä vain pakko maksaa.. Kun oikeasti opintotuesta ei jää rahaa edes edulliseen kampaajakäyntiin vaan pitää elää miehen rahoilla, se ottaa luonnon päälle. Nyt syksyn tullessa ja kesätöiden loppuessa pitää alkaa miettiä taas osa-aikatöitä..

  Ongelmani on myös, että vakiokampaajani on samassa kaupungissa kuin silloinen työpaikkani eli nykyisin sinne pitää lähteä varta vasten. Perustetaan kansanliike, joka pakottaa luottokampaajan muuttamaan mukana kun itse vaihtaa paikkakuntaa. :)

  VastaaPoista